NY DIESEL, BENSIN ELLER ELEKTRISK?

Vårt eksisterende utvalg av bensin- og dieselmotorer er de reneste og mest effektive motorene vi har produsert noensinne. Vår nye elektriske drivlinje er fremtidens mobilitet. Hvilken motor er den rette for deg?

VALGET ER DITT
NY DIESEL
Dagens Jaguar dieselmotorer er renere enn noensinne, og leverer drivstoffeffektivitet og høyt dreiemoment som er egnet både til terrengkjøring og kjøring med tilhenger. Dette er en kombinasjon som skaper driftssikker ytelse under lange kjøreturer.
BENSIN
Vårt nye utvalg av dieselmotorer leverer dynamisk og smidig kjøring, samtidig som Jaguars ikoniske responsvillighet på veien opprettholdes med imponerende lavt drivstofforbruk og CO2 -utslipp.
ELEKTRISK
Våre sofistikerte, helelektriske drivlinje leverer høy ytelse og null utslipp. Jaguars elbil drives av to elmotorer med et batteri som lades under regenerativ bremsing og via bilens ladepunkt. Elbiler er Jaguars elektrifiserende fremtid.
FORDELER MED NY DIESEL, BENSIN OG ELEKTRISK
LAVT CO<sub>2-</sub> UTSLIPP
Jaguars nye dieselmotorer har ca. 20 % lavere CO2 -utslipp enn bensinmotorer. Siden 2002 har bilkjøpere som valgte dieselmotor redusert CO2- utslippene med ca. 3 millioner tonn.
OPPFYLLELSE AV EU6d-TEMP OG REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)
Jaguars nye dieselbiler oppfyller både EU6d-Temp og Real Driving Emissions (RDE), noe som fører til en betydelig reduksjon av utslipp under alle kjøreforhold. Dette betyr at bilene er fritatt fra det daglige avgiften i ultralavutslippssonen (ULEZ) som er pålagt av Transport for London i Storbritannia.
REDUSERT NITROGENOKSIDUTSLIPP (NO<sub>x</sub>)
Siden september 2015 er alle dieselmodellene fra Jaguar utstyrt med selektiv katalytisk reduksjon (SCR) etterbehandlingssystem (dvs. AdBlue), noe som bidrar til en dramatisk reduksjon av NOx -utslippene.
BEDRE DRIVSTOFFORBRUK
Dieselmotorene har ca. 20 % bedre drivstofføkonomi enn bensinmotorene. Hvis du kjører over 20 000 km i året er dieselmotor sannsynligvis det mest kostnadseffektive valget for deg.
OPPFYLLELSE AV EU6d-TEMP OG REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)
Jaguars nye bensinbiler oppfyller både EU6d-Temp og Real Driving Emissions (RDE), noe som fører til en betydelig reduksjon av utslipp under alle kjøreforhold. Dette betyr at bilene er fritatt fra den daglige avgiften i ultralavutslippssonen (ULEZ) som er pålagt av Transport for London i Storbritannia.
EN DYNAMISK KJØREOPPLEVELSE
Jaguars bensinmotorer leverer smidig, responsvillig kjøring og energiske kjøreopplevelser. De leverer en spennende kombinasjon av uanstrengt ytelse og enestående lydbilde i alle hastigheter.
REDUSERT UTSLIPP AV SVEVESTØV
Våre nyeste bensinmotorer er utstyrt med høyeffektive filtre som fanger opp og lagrer ultrafine partikler når eksosgass passerer gjennom dem. Dette bidrar til redusert eksosutslipp i atmosfæren.
LAVERE PRIS
Selv om dieselmotorer vanligvis leverer bedre drivstoffeffektivitet, er de litt rimeligere bensinmotorene ofte et smartere valg for de som bare kjører korte turer.
NULLUTSLIPP
Med null CO2 -utslipp og en rekkevidde på 470 km på én lading er Jaguar I-PACE en miljøvennlig bil, i tillegg til at det koster mindre å fylle opp tanken. Med økende tilgang til fornybar energi via strømnettet, blir Jaguar I-PACE enda mer miljøvennlig med årene.
PRAKTISKE LØSNINGER OG TILGJENGELIGHET
I mange byer kan elbiler nå kjøre i kollektivfelt og bruke parkeringsplasser der fossilbiler ikke har tilgang. Elbiler er også fritatt alle utslippsbaserte avgifter.
STATLIGE INSENTIVER
Elbiler kvalifiserer til statlige, kommunale og virksomhetsbaserte insentiver som støtter overgangen til verdens reneste drivlinjer. Dette inkluderer betydelig lavere skatter/avgifter enn fossilbiler.
DRIFTSKOSTNADER
Den relativt lave strømprisen betyr at det er billigere å fylle opp tanken på rene elbiler. Og elbiler krever mindre vedlikehold fordi de har færre bevegelige slitedeler.
VÅRE MEST EFFEKTIVE MOTORER NOENSINNE
Ingenium er Jaguar Land Rovers motorutvalg som er utformet for effektiv ytelse, raffinement og effektivitet. Med avansert teknologi og aluminiumsarkitektur leverer Ingenium imponerende kraft og drivstofføkonomi.
OPPMERKSOMHET RUNDT BENSIN- OG DIESELMOTORER
Hvorfor kritiseres dieselmotorene? Hvordan vil lovendringer påvirke bilen du kjører til daglig? Les de nyeste historiene om to av verdens mest populære motorer.
LES MER
VANLIGE SPØRSMÅL
Hva er en drivlinje?

En drivlinje er alle komponenter som gjør en energikilde (drivstoff/batteri) om til bevegelse via motor/elmotor, girkasse, drivaksler, differensialer og akslinger.

De vanligste drivlinjene i biler er bensin, diesel, batteridrevet elbil (BEV) og ladbar hybrid (PHEV).

Hvor lang tid tar det å fullade en elbil?

Jaguar I‑PACE er utstyrt med en 7 kW 1-fas, innebygd AC-lader som kan fullade bilen over natten og levere en rekkevidde på 35 km per time. Den raskeste og mest praktiske hjemmeladingen skjer ved hjelp av en veggboks som kan gjenopprette energien fra den daglige kjøringen på under 2 timer.

Hvis du bruker en vanlig stikkontakt, kan ladetiden være lenger enn med en veggboks (opptil 11 km rekkevidde per time), men er allikevel tilstrekkelig for en gjennomsnittlig daglig pendling på 60 km hvis bilen lades over natten.

Den beste måten å hurtiglade batteriet hjemmefra er en offentlig DC-lader. En vanlig 50 kW lader kan levere en rekkevidde opptil 270 km per time. Enkelte ladenettverk tilbyr raske 100-150 kW-ladere, og de fleste ladenettverkene planlegger oppgraderinger i nær fremtid.

Hva er rekkevidden til en elbil?

Takket være et høyteknologisk litiumionbatteri med en kapasitet på 90 kWh, har Jaguar I‑PACE en rekkevidde på 470 km* etter WLTP-syklusen (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure).

WLTP er en prosess som måler drivstoff, energiforbruk, rekkevidde og utslipp fra personbiler i Europa. Denne testprosessen er utviklet for å levere tall som ligger nærmere reell kjøreatferd.

Hva er fordelene med diesel i forhold til bensin?

Diesel har høyere energitetthet, og måten energien frigis på under forbrenning betyr at dieselmotorer leverer høyere effektivitet. Hvis du kjører over 20 000 km i året er dieselmotor sannsynligvis det mest kostnadseffektive valget.

Vanligvis leverer dieselmotorer mer dreiemoment enn bensinmotor, noe som betyr at motoreffekten er bedre egnet for terrengkjøring og kjøring med tilhenger.

Hvordan reduserer Jaguar Land Rover utslippsnivåene i bilene sine?

Jaguar Land Rover har investert over 11 milliarder kroner i et toppmoderne motorproduksjonssenter for å utvikle mer effektive bensin- og dieselmotorer.

Er dieselmotorer rene?

Siden september 2018 har alle våre EU- og EEA dieselmotorer oppfylt de strenge kravene til EU6d-Temp og Real Driving Emissions (RDE). Dette betyr at våre nye dieselmotorer er så rene at de kan kjøre gratis i ultralavutslippssoner.

Vi reduserer miljøpåvirkningen betydelig gjennom produksjonen av våre reneste motorer noensinne.

Hva er et dieselpartikkelfilter (DPF) og hvorfor er dette viktig?

I 2009 ble alle nye dieselbiler pålagt å bruke et eksosfilter for å oppfylle de strenge utslippskravene. Disse er også kjent som dieselpartikkelfiltre. Dieselpartikkelfiltre fanger opp og lagrer svevestøv fra eksosgass, noe som bidrar til lavere eksosutslipp.

VELG DEN RIKTIGE JAGUAREN FOR DEG

Er du klar til å bygge en Jaguar rundt din livsstil, kjørestil og økonomi? Velg en bil fra utvalget vårt og start reisen med Jaguar.

UTFORSKE VÅRE MODELLER
SAMMENLIGNE MODELLER
LES MER OM FORDELENE VED Å KJØRE I‑PACE

Go Jaguar I‑PACE kan automatisk spore reisene dine og gi deg informasjon og nøkkeltall som om du kjører den nye, elektriske Jaguar I‑PACE. Se reisene dine på kartet, se anslått rekkevidde og bruk av batteriet, hvor de nærmeste ladepunktene befinner seg og få et estimat av kostnadsbesparelser.

LAST NED FOR iOS
LAST NED FOR ANDROID
BESTILL SERVICE
Bestill serviceavtale for din Jaguar online.
GUIDER OG HÅNDBØKER
Se og last ned Jaguar-håndboken, brukerveiledninger og videoer.
FINN EN FORHANDLER
Finn din nærmeste forhandler.
TILBEHØR
Personliggjør din Jaguar med et bredt utvalg av tilbehør, som er designet spesielt til ditt kjøretøy.

*Tallene for rekkevidde for elektrisk kjøretøy er basert på produksjonsbiler med en standard kjørerute. Faktisk rekkevidde vil variere etter type bil og batteriets tilstand, den faktiske ruten, samt miljøet og kjørestilen.

De oppgitte tallene er et resultat av produsentens tester i samsvar med EUs lovgivning. Kun ment for sammenligning. Reelle tall kan variere. Tallene for CO2 og drivstofforbruk kan variere etter hvilke felger og dekk bilen er utstyrt med, og hva slags ekstrautstyr som er montert. WLTP er den nye offisielle EU-testen som brukes til å beregne standardisert drivstofforbruk og CO2- utslipp for personbiler. Den måler drivstoff, energiforbruk, rekkevidde og utslipp. Denne testprosessen er utviklet for å levere tall som ligger nærmere reell kjøreatferd. Bilene testes med ekstrautstyr og med en mer krevende testprosedyre og kjøreprofil.