DIESELPARTIKKELFILTER

Hva er et dieselpartikkelfilter (DPF) og hvorfor er dette viktig?
DIESELPARTIKKELFILTER

REN OG EFFEKTIV

I 2009 ble alle nye dieselbiler pålagt å bruke et eksosfilter for å oppfylle de strenge utslippskravene. Disse er også kjent som dieselpartikkelfiltre. Biler utstyrt med et dieselpartikkelfilter har mer effektiv utslippskontroll. Dieselpartikkelfiltre fanger opp og lagrer svevestøv fra eksosgass, noe som bidrar til lavere eksosutslipp.

VARSELLYS

Enkelte kjøresituasjoner, som korte kjøreturer, køkjøring eller i kaldt vær, er kanskje ikke optimalt for regenerering. I slike tilfeller vises et varsellys på instrumentpanelet.

GULT

GULT

Et gult varsellys angir at regenerering er nødvendig. Kjør i 60-112 km/t i 20 minutter for å rense filteret. Mangel på selvrensing etter at et varsellys vises på instrumentpanelet kan føre til redusert ytelse.
RØDT

RØDT

Et rødt varsellys angir at filteret er fullt. I slike tilfeller bør du ta kontakt med din lokale Jaguar-forhandler så raskt som mulig.
GRØNT

GRØNT

Et grønt lys vises når regenereringen er gjennomført. Det kan oppstå en liten, midlertidig økning i drivstofforbruket under selvrensing. Dieselpartikkelfilteret er automatisk renset og du kan nå kjøre som vanlig.

LES MER

DEF/AdBlue

DEF/AdBlue

Slik kontrollerer du nivåene og vet når du skal fylle dieselbilen med DEF/AdBlue.
BENSIN OG DIESEL

BENSIN OG DIESEL

Vi tilbyr et utvalg av motorer og drivlinjer. Finn den riktige motoren for deg.