NY DIESEL, BENSIN ELLER ELEKTRISK?

NY DIESEL, BENSIN ELLER ELEKTRISK?

Vårt eksisterende utvalg av bensin- og dieselmotorer er de reneste og mest effektive motorene vi har produsert noensinne. Vår nye elektriske drivlinje er fremtidens mobilitet. Hvilken motor er den rette for deg?

VALGET ER DITT

NY DIESEL

NY DIESEL

Dagens Jaguar dieselmotorer er renere enn noensinne, og leverer drivstoffeffektivitet og høyt dreiemoment som er egnet både til terrengkjøring og kjøring med tilhenger. Dette er en kombinasjon som skaper driftssikker ytelse under lange kjøreturer.
BENSIN

BENSIN

Vårt nye utvalg av dieselmotorer leverer dynamisk og smidig kjøring, samtidig som Jaguars ikoniske responsvillighet på veien opprettholdes med imponerende lavt drivstofforbruk og CO2 -utslipp.
ELEKTRISK

ELEKTRISK

Våre sofistikerte, helelektriske drivlinje leverer høy ytelse og null utslipp. Jaguars elbil drives av to elmotorer med et batteri som lades under regenerativ bremsing og via bilens ladepunkt. Elbiler er Jaguars elektrifiserende fremtid.

FORDELER MED NY DIESEL, BENSIN OG ELEKTRISK

LAVT CO<sub>2-</sub> UTSLIPP

LAVT CO2- UTSLIPP

Jaguars nye dieselmotorer har ca. 20 % lavere CO2 -utslipp enn bensinmotorer. Siden 2002 har bilkjøpere som valgte dieselmotor redusert CO2- utslippene med ca. 3 millioner tonn.
OPPFYLLELSE AV EU6d-TEMP OG REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)

OPPFYLLELSE AV EU6d-TEMP OG REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)

Jaguars nye dieselbiler oppfyller både EU6d-Temp og Real Driving Emissions (RDE), noe som fører til en betydelig reduksjon av utslipp under alle kjøreforhold. Dette betyr at bilene er fritatt fra det daglige avgiften i ultralavutslippssonen (ULEZ) som er pålagt av Transport for London i Storbritannia.
REDUSERT NITROGENOKSIDUTSLIPP (NO<sub>x</sub>)

REDUSERT NITROGENOKSIDUTSLIPP (NOx)

Siden september 2015 er alle dieselmodellene fra Jaguar utstyrt med selektiv katalytisk reduksjon (SCR) etterbehandlingssystem (dvs. AdBlue), noe som bidrar til en dramatisk reduksjon av NOx -utslippene.
BEDRE DRIVSTOFFORBRUK

BEDRE DRIVSTOFFORBRUK

Dieselmotorene har ca. 20 % bedre drivstofføkonomi enn bensinmotorene. Hvis du kjører over 20 000 km i året er dieselmotor sannsynligvis det mest kostnadseffektive valget for deg.
OPPFYLLELSE AV EU6d-TEMP OG REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)

OPPFYLLELSE AV EU6d-TEMP OG REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)

Jaguars nye bensinbiler oppfyller både EU6d-Temp og Real Driving Emissions (RDE), noe som fører til en betydelig reduksjon av utslipp under alle kjøreforhold. Dette betyr at bilene er fritatt fra den daglige avgiften i ultralavutslippssonen (ULEZ) som er pålagt av Transport for London i Storbritannia.
EN DYNAMISK KJØREOPPLEVELSE

EN DYNAMISK KJØREOPPLEVELSE

Jaguars bensinmotorer leverer smidig, responsvillig kjøring og energiske kjøreopplevelser. De leverer en spennende kombinasjon av uanstrengt ytelse og enestående lydbilde i alle hastigheter.
REDUSERT UTSLIPP AV SVEVESTØV

REDUSERT UTSLIPP AV SVEVESTØV

Våre nyeste bensinmotorer er utstyrt med høyeffektive filtre som fanger opp og lagrer ultrafine partikler når eksosgass passerer gjennom dem. Dette bidrar til redusert eksosutslipp i atmosfæren.
LAVERE PRIS

LAVERE PRIS

Selv om dieselmotorer vanligvis leverer bedre drivstoffeffektivitet, er de litt rimeligere bensinmotorene ofte et smartere valg for de som bare kjører korte turer.
NULLUTSLIPP

NULLUTSLIPP

Med null CO2 -utslipp og en rekkevidde på 470 km på én lading er Jaguar I-PACE en miljøvennlig bil, i tillegg til at det koster mindre å fylle opp tanken. Med økende tilgang til fornybar energi via strømnettet, blir Jaguar I-PACE enda mer miljøvennlig med årene.
PRAKTISKE LØSNINGER OG TILGJENGELIGHET

PRAKTISKE LØSNINGER OG TILGJENGELIGHET

I mange byer kan elbiler nå kjøre i kollektivfelt og bruke parkeringsplasser der fossilbiler ikke har tilgang. Elbiler er også fritatt alle utslippsbaserte avgifter.
STATLIGE INSENTIVER

STATLIGE INSENTIVER

Elbiler kvalifiserer til statlige, kommunale og virksomhetsbaserte insentiver som støtter overgangen til verdens reneste drivlinjer. Dette inkluderer betydelig lavere skatter/avgifter enn fossilbiler.
DRIFTSKOSTNADER

DRIFTSKOSTNADER

Den relativt lave strømprisen betyr at det er billigere å fylle opp tanken på rene elbiler. Og elbiler krever mindre vedlikehold fordi de har færre bevegelige slitedeler.
VÅRE MEST EFFEKTIVE MOTORER NOENSINNE

VÅRE MEST EFFEKTIVE MOTORER NOENSINNE

Ingenium er Jaguar Land Rovers motorutvalg som er utformet for effektiv ytelse, raffinement og effektivitet. Med avansert teknologi og aluminiumsarkitektur leverer Ingenium imponerende kraft og drivstofføkonomi.
OPPMERKSOMHET RUNDT BENSIN- OG DIESELMOTORER

OPPMERKSOMHET RUNDT BENSIN- OG DIESELMOTORER

Hvorfor kritiseres dieselmotorene? Hvordan vil lovendringer påvirke bilen du kjører til daglig? Les de nyeste historiene om to av verdens mest populære motorer.

VANLIGE SPØRSMÅL

OPEN ALL
Hva er en drivlinje?
Hvor lang tid tar det å fullade en elbil?
Hva er rekkevidden til en elbil?
Hva er fordelene med diesel i forhold til bensin?
Hvordan reduserer Jaguar Land Rover utslippsnivåene i bilene sine?
Er dieselmotorer rene?
Hva er et dieselpartikkelfilter (DPF) og hvorfor er dette viktig?

VELG DEN RIKTIGE JAGUAREN FOR DEG

Er du klar til å bygge en Jaguar rundt din livsstil, kjørestil og økonomi? Velg en bil fra utvalget vårt og start reisen med Jaguar.

*Tallene for rekkevidde for elektrisk kjøretøy er basert på produksjonsbiler med en standard kjørerute. Faktisk rekkevidde vil variere etter type bil og batteriets tilstand, den faktiske ruten, samt miljøet og kjørestilen.

De oppgitte tallene er et resultat av produsentens tester i samsvar med EUs lovgivning. Kun ment for sammenligning. Reelle tall kan variere. Tallene for CO2 og drivstofforbruk kan variere etter hvilke felger og dekk bilen er utstyrt med, og hva slags ekstrautstyr som er montert. WLTP er den nye offisielle EU-testen som brukes til å beregne standardisert drivstofforbruk og CO2- utslipp for personbiler. Den måler drivstoff, energiforbruk, rekkevidde og utslipp. Denne testprosessen er utviklet for å levere tall som ligger nærmere reell kjøreatferd. Bilene testes med ekstrautstyr og med en mer krevende testprosedyre og kjøreprofil.