60-ÅRSJUBILEUM FOR DEN IKONISKE SPORTSBILEN: JAGUAR CLASSIC PRESENTERER E-TYPE COLLECTION MED 6 MATCHENDE PAR

60-årsjubileum for den ikoniske sportsbilen: Jaguar Classic presenterer E-TYPE Collection med 6 matchende par

Jaguar Classic har presentert sitt første matchende par av E-type 60 Collection-biler, og alle spesifikasjoner for de 12 ekspertmessig restaurerte og oppgraderte 3,8 liters E-types er bygget spesielt for å feire 60 år med den ikoniske sportsbilen. 

E-type ble lansert 15. mars 1961 i Genève, Sveits. Reaksjonene på lone Coupé, som var tilgjengelig for prøvekjøring, var så udelt positive at Jaguar også umiddelbart kjørte fra Coventry til Genève med E-type Roadster.

Seks tiår senere hyller E-type 60 Collection disse to legendariske bilene: Opalescent Gunmetal Grey Coupé 9600 HP, kjørt av Bob Berry, og British Racing Green roadsteren 77 RW, kjørt av Norman Dewis, som ble bedt om å «slippe alt han hadde i hendene» for å komme seg til Genève dagen etter.

E-type 60 Collection-bilene selges parvis (en E-type 60 Edition Coupé, en E-type 60 Edition Roadster), leveres i henholdsvis Flat Out Grey og Drop Everything Green. Disse fargene er inspirert av originalfargene fra 1961, og vil ikke bli brukt på andre Jaguar modeller.

Bilene har også en rekke unike E-type 60-designelementer som er utviklet i samarbeid med Julian Thomson, Jaguar Design Director, subtile forbedringer for økt brukervennlighet og unike kjøreegenskaper, inkludert en 5-trinns manuell girkasse og oppgradert kjøling, i tillegg til Jaguar Classic infotainmentsystem med innebygd satellittnavigasjon og Bluetooth-tilkobling.

Det mest særpregede visuelle høydepunktet for hver av de spesialproduserte bilene er en inngravering fra kunstneren og designeren King Nerd på midtkonsollen i hver bil, som et minne om kjøreturene fra Coventry til Genève i de originale bilene. Det tar mer enn 100 timer å lage hvert kunstverk for hånd, i samråd med eieren.

Alle biler leveres med skreddersydd E-type 60-biltrekk, verktøyrull og oppbevaringsveske for jekk for å gjøre oppgraderingene komplett, og fremheve detaljene på hver bil.

Sommeren 2022 vil de seks kundene og deres gjester delta i en unik kjøreopplevelse fra Coventry til Genève i bilene for å skape sine egne E-type-minner. Kjøreturen går gjennom flotte landskaper på episke veier, inkludert ikoniske alpepass, med eksklusive overnattingssteder og god mat under hele reisen.