JAGUAR I-PACE LANSERER

JAGUAR I-PACE LANSERER VERDENS FØRSTE TRÅDLØSE LADENETTVERK


 • Jaguar Land Rover samarbeider med Oslo kommune, og lanserer verdens første trådløse ladenettverk. ElectriCity-prosjektet vil gjøre Oslo til verdens første by som installerer høydrevne induksjonsladeplasser.
 • Alle drosjer i Norges hovedstad vil være utslippsfrie innen 2024.


Jaguar Land Rover melder i dag om støtte til Oslo kommune, og verdens første høydrevne induksjonsladeplasser for drosjevirksomhet.


Med det nye prosjektet, også kalt ElectriCity, vil den globale kjøretøyprodusenten samarbeide med den nordiske drosjeoperatøren Cabonline (NorgesTaxi AS), regionens største ladepunktoperatør Fortum Recharge, den amerikanske teknologiutvikleren Momentum Dynamics og Oslo kommune, for å bygge en trådløs lade-infrastruktur for drosjer i hovedstaden. Prosjektet er en pioner for helelektrisk næringskjøretøy, og implementerer en ladeinfrastruktur som kan benyttes nesten hvor som helst i verden. Dette vil kunne bidra til rask lading for alle elektriske kjøretøy.


Fortum Recharge, som vil støtte installasjonen, har gjennom de siste årene sett behovet for en mer effektiv ladeinfrastruktur for drosjesjåfører i Oslo. I samarbeid med Momentum Dynamics har de fått hjelp til å utføre prosjektet.


Viktigheten av et brukseffektivt ladesystem, som ikke tar drosjesjåførene ut av egen rute i arbeidstiden, har vært inspirasjonen for det nye prosjektet. Ladeplater, med 50-75 kilowatt hver, blir installert i bakken ved hente -og avleveringspunkter rundt om i Oslo. Dette gir taxisjåførene muligheten til å lade i taxi-kø. Systemet, som ikke er avhengig av kabler, er plassert under bakken, og krever ingen fysisk kontakt med kjøretøyet. Drosjen har mulighet til gjenta ladingen gjennom arbeidsdagen, ved returnering til ladepunktene. Slik opprettholder bilene en batteritilstand med mulighet til å forbli i service, uten begrensninger i kjøreområde.


Oslo ElectriCity-samarbeidet er en del av Jaguar Land Rovers ambisjon å redusere utslipp, for et tryggere og sunnere samfunn, også kjent som Destination Zero.


Den energieffektive trådløse ladeplattformen, vil være kritisk for drosjenæringen i Oslo. Som verdens første hovedstad i prosjektet, er målet å bidra til at alle taxier er utslippsfrie, innen 2025.


Jaguar Land Rover har nylig lansert sine to nye Plug-in Hybrid modeller, Range Rover Evoque PHEV og Discovery Sport PHEV, for å bidra til mindre utslipp i storbyen.