F-TYPE R-DYNAMIC BLACK

Jaguar F-TYPE er nå mer attraktiv enn noensinne

• Eksklusiv F-TYPE R-Dynamic Black: Vi har oppgradert det vakre og tidløse designet til Jaguars optimale sportsbil. Er tilgjengelig i versjonene coupé og kabriolet, og leveres med ekstrautstyr som standard
Mer attraktiv enn noensinne: Black Pack, 20” Gloss Black felger og valget mellom Santorini Black, Eiger Grey eller Firenze Red metallic lakk, fremhever den elegante utformingen av F-TYPE
• Luksuriøst, førerfokusert interiør: Performance-setene har 12-veisjustering og leveres i Windsor skinn med Light Oyster kontrastsøm eller Mars med Flame Red søm. Taktrekk i semsket skinn gjør den unike «1+1»-kupeen enda mer elegant
• Vakre detaljer: Tradisjonelt inspirert monogrammønster som søm på seter og dørpaneler og preging av semsket skinn på instrumentpanelet
• Kraftige, raffinerte motorer: Ingenium-motor med 300 hk og Supercharged V8 med 450 hk, RWD eller AWD og 8-trinns Quickshift-girkasser, leverer engasjerende, høy ytelse og enestående førerkomfort

Den perfekt proporsjonerte og usedvanlige vakre Jaguar F-TYPE er nå mer særpreget enn noensinne.

De nye R-Dynamic Black-modellene fremhever renheten og tilstedeværelsen som skiller Jaguars elegante sportsbil fra konkurrentene. De eksklusive versjonene V8 R-Dynamic coupé og kabriolet* med 300 hk og 450 hk har oppgraderte spesifikasjoner og et enda mer luksuriøst interiør.

Den rene, skulpturerte formen til F-TYPE fremheves av Black Pack og 20” felger med fem doble eiker og Gloss Black finish. Disse “Style 5039”-felgene er ikke tilgjengelig på andre modeller. Kunder kan også velge blant tre ulike metallic lakkfarger: Santorini Black, Eiger Grey eller Firenze Red.

Den førerfokuserte «1+1»-kupeen består av luksuriøse materialer for enestående komfort og eleganse. De slanke Performance-setene har 12-veis justering og leveres i Windsor skinn med Ebony Light Oyster kontrastsøm, eller Mars med Flame Red søm for et mer sportslig uttrykk. Detaljer som det vakkert utformede monogrammønsteret på seter og dørpaneler, er blant de subtile detaljene som gjør F-TYPE så spesiell.

Det førerfokuserte interiøret har, på samme måte som eksteriøret, nå et renere designuttrykk som fremhever bilens eleganse og ytelse. Fokuset på tradisjonelt britisk Jaguar-håndverk og diskrete, vakre detaljer har gitt bilen et mer luksuriøst og sportslig uttrykk.

Det samme monogrammønsteret er også brukt på øvre del av det 12,3” interaktive førerdisplayet, mens andre flotte detaljer inkluderer girvelgere i matt aluminium, taktrekk i semsket skinn og opplyste innstegslister med Jaguar-motiv.

«De nye F-TYPE R-Dynamic Black-modellene ga oss muligheten til å forbedre utseendet på bilen både innvendig og utvendig, og samtidig forsterke den luksuriøse følelsen og de sportslige elementene. Resultatet er et enda mer målrettet, fokusert og særpreget design som gir bilen et elegant utseende, enten du velger coupé eller kabriolet.»
Julian Thomson, Design Director hos Jaguar
F-TYPE R-DYNAMIC BLACK

F-TYPE R-DYNAMIC BLACK

F-TYPE R-Dynamic Black er utstyrt med kraftige, raffinerte og responsvillige motorer som matcher 8-trinns Quickshift-girkasser med full manuell kontroll via SportShift-girvelgeren eller girvelgerne på rattet.

2,0 liter Ingenium RWD med 300 hk og Ingenium turbomotor genererer maks. dreiemoment fra bare 1 500 o/min for enestående gassrespons i hele turtallsområdet. Bilen leverer ytelsen som forventes av en F-TYPE, og akselererer fra 0–100 km/t på kun 5,4 sekunder med en toppfart på 250 km/t.

5,0 liter Supercharged V8 med 450 hk er utviklet for høy ytelse og sportslige egenskaper, og leverer 580 Nm med maks. dreiemoment på 2 500 o/min. Bilen leveres med AWD og Intelligent Driveline Dynamics eller RWD for sportsbilentusiaster. Begge drivlinjene med 450 hk er utstyrt med en elektronisk aktiv bakdifferensial som optimaliserer trekkraften, og begge akselererer fra 0–100 km/t på bare 4,4 sekunder med en toppfart på 285 km/t.

Drivlinjene med 300 hk og 450 hk er også tilgjengelig på andre F-TYPE-modeller, men toppmodellen F-TYPE R leverer enestående ytelse i all slags vær og på alle typer veier. Den er eksklusivt tilgjengelig med AWD, og V8 turbomotoren leverer 575 hk og 700 Nm: fra 0–100 km/t på kun 3,5 sekunder, mens toppfarten er elektronisk begrenset til 300 km/t.

Modellene F-TYPE R og P450 er utstyrt med Jaguars Adaptive Dynamics-system med Configurable Dynamics som standard. Adaptive Dynamics bruker elektronisk styrte, kontinuerlig variable dempere for å optimalisere lav hastighetskomfort og høy hastighetskontroll, mens Configurable Dynamics lar føreren endre hjulopphengets stivhet, rattvekt, gassrespons og girskift. Alle F-TYPE-modeller med 300 hk bruker fininnstilte, passive Monotube-dempere for enestående kjørekomfort og kjøreegenskaper.

Kunder som velger V8 F-TYPE-modeller drar nytte av Quiet Start-funksjonen: de elektrisk aktiverte bypass-ventilene i den bakre eksospotten forblir lukket til de åpnes automatisk under belastning. Om ønskelig, kan Quiet Start overstyres ved å velge Dynamic Mode eller ved å trykke på eksosknappen (Switchable Exhaust) før motoren startes.

F-TYPE-serien for modellåret 2022 er bygget ved Jaguars Castle Bromwich-anlegg i Storbritannia, og består av følgende modeller:
F-TYPE coupé og kabriolet:

• 2,0 liter motor med 300 hk, Quickshift, RWD
• 5,0 liter V8-motor med 450 hk, Quickshift, RWD/AWD
• F-TYPE R-Dynamic coupé og kabriolet:
• 2,0 liter motor med 300 hk, Quickshift, RWD
• 5,0 liter V8-motor med 450 hk, Quickshift, RWD/AWD
• F-TYPE R-Dynamic Black coupé og kabriolet:
• 2,0 liter motor med 300 hk, Quickshift, RWD
• 5,0 liter V8-motor med 450 hk, Quickshift, RWD/AWD
• F-TYPE R coupé og kabriolet:
• 5,0 liter V8-motor med 575 hk, Quickshift AWD