JAGUAR TCS RACING

TEKNOLOGI FRA FORMEL E-RACING GJØR
DIN JAGUAR MER EFFEKTIV

Jaguar har hatt en omfattende satsing i Formel E gjennom teamet TCS Racing. Underveis i utviklingen har toppføreren Mitch Evans vært sentral med innspill og erfaringer som er gjort gjennom mange sesonger. I teten av toppklassen innen elektrisk racing er energieffektivitet en nøkkelfaktor for å lykkes. I klartekst betyr det å være lynrask uten å bruke for mye strøm - eller tappe batteriet om du vil.

Og det er her Evans og teamet har lagt ned mye arbeid i løsninger som skal gi Jaguar et fortrinn. I racing bremses det mye hardere i inngangen til svinger enn på landeveien. Kjørestilen i racing fra høy fart til voldsom oppbremsing skaper normalt enorm varme i bremsene, så hvorfor ikke bruke det til noe nyttig i stedet.

Derfor har ingeniørene og Evans i Jaguar TCS Racing utviklet optimale løsninger for regenererende bremsing. Det betyr at drivverket generer strøm under bremsing, og tilfører batteriet strøm - som ellers ville gått tapt som varme.

Denne teknologien er selvfølgelig videreført til våre hybrid- og elmodeller for effektivitet, også gjennom svært sofistikert programvare. Klikk til artikkelen som forteller hvordan våre biler nyter av fascinerende racing- og høyteknologi.