JAGUAR CLASSIC FEIRER 60 ÅR MED E-TYPE


 • Ikoniske E-type feirer 60 år i mars 2021, og Jaguar Classic produserer seks restaurerte 3,8 modeller i et begrenset opplag, som jubileumsutgave.

 • E-type 60 Edition lanseres med eksklusive lakkfarger og detaljer, som hyllest til de mest kjente eksemplarene: 9600 HP og 77 RW.


Jaguar Classic totalrestaurerer seks utgaver av E-TYPE, for å feire den ikoniske sportsbilens 60-års jubileum i 2021. E-type 60 Collection er en hyllest til den første utgaven av Jaguar E-type, avduket i Genève, Sveits i mars 1961.

JAGUAR CLASSIC FEIRER 60 ÅR MED E-TYPE


Opalescent Gunmental Grey 3,8 liter Coupe var en av de to første E-typene som ble avduket for et få antall kunder ved Parc des Eaux Vives. Bilen skapte en overveldende etterspørsel.


Hver utgave av E-type 60 Collection, laget av teamet på Jaguar Classic Works-anlegget i Warwickshire, vil være en totalrestaurert 3,8-liters E-type fra 1960-tallet. Utgavene vil inkludere detaljer fra designteamet i Jaguar, produsert av Julian Thomson, utelukkende forbeholdt de seks modellene.

JAGUAR CLASSIC FEIRER 60 ÅR MED E-TYPE

E-type er kjørt og eid av kjente fjes, som Steve MqQueen, Brigitte Bardot, Frank Sinatra, George Harrison, Tony Curtis og Britt Ekland. Takket være skjønnheten i de skulpturelle formene, funksjonaliteten og det unike designet, ble E-type den tredje bilen representert i The Museum of Modern Arts allerede i 1966. Jaguar E-type er i dag et ikon, like oppsiktsvekkende den dag i dag, som det øyeblikket den ble avduket i 1961. • E-type 60 Collection er en evigvarende hyllest for beundrere av den klassiske E-type, og hedrer bilens arv og prestasjoner, sier Dan Pink, Director for Jaguar Classic.