KJØR LENGER

Les hvordan de sofistikerte varmestyringssystemene i I‑PACE Concept bidrar til optimalisert rekkevidde.

Temperaturregulering er viktig i alle biler, men er spesielt viktig for elbiler som I‑PACE Concept og racerbilen I-TYPE Formula E.Under racerkjøring betyr effektiv varmestyring at førerne kan kjøre raskere og lenger på banen. For vanlige elbiler som I‑PACE Concept betyr dette at kan førerne kan kjøre 50 km lengre mellom ladingene.

På I‑PACE Concept er det viktig å regulere både batteritemperaturen, motortemperaturen og kupétemperaturen. Bilens sofistikerte varmestyringssystem varmer opp og kjøler ned alle disse individuelt, og gjenvinner energi fra hverandre. Så hvis elmotoren genererer varme, kan denne brukes til å varme opp enten kupeen eller batteriet, eller begge deler. Overføring av varmeenergi på denne måten betyr at batteriet brukes mindre til oppvarming, noe som gjør at denne batteristrømmen kan brukes til å optimalisere rekkevidden.

yt:s45lTQQc1-o
Jaguar I‑PACE Concept | Varmestyringssystem

«Dette er et veldig sofistikert system der vi kan overføre varme til og fra disse tre ulike kildene.»
Dr. Wolfgang Ziebart, Jaguar Land Rover Technical Design Director

I tillegg til å generere energi fra selve bilen, er I‑PACE Concept også utstyrt med en varmepumpe som trekker uteluft inn i bilen og bruker denne til å varme opp interiøret. Energi fra luften pumpes til en høyere temperatur ved hjelp av svært lite energi, selv om utetemperaturen er relativt lav. Denne oppvarmede luften mates deretter inn i kupeen i stedet for å bruke et tradisjonelt varmeapparat, noe som betyr at man bruker mindre batteristrøm til å varme opp kupeen.

Varmepumpen har betydelig innvirkning både på batteristrøm og rekkevidde. Når utetemperaturen ligger mellom 10 °C og 15 °C, kan bruken av varmepumpe i stedet for batteristrøm øke rekkevidden til I‑PACE Concept med opptil 50 km.

LES MER
I‑PACE CONCEPT
Postet: 12. januar 2018

Et glimt av vår første batteridrevne elbil. All Wheel Drive, 400 hk, 5-seter med opptil 470 km rekkevidde.
UTFORSK I‑PACE CONCEPT
JAGUAR RACING
Postet: 12. januar 2018

Konkurransekjøring på bane i FIA Formula E World Championship gjør at vi kan teste ut elbilteknologiene våre i sanntid.
UTFORSK JAGUAR RACING
I‑PACE CONCEPT: <br> FRA RACING TIL LANDEVEI
Postet: 12. januar 2018

Vi utforsker reisen fra I‑TYPE Formula E racerbil til I‑PACE Concept. Les mer om den første helelektriske bilen fra Jaguar.
LES MER OM FRA RACING TIL LANDEVEI