DIESELPARTIKKELFILTER


Hva er et dieselpartikkelfilter (DPF) og hvorfor er dette viktig?

REN OG EFFEKTIV

I 2009 ble alle nye dieselbiler pålagt å bruke et eksosfilter for å oppfylle de strenge utslippskravene. Disse er også kjent som dieselpartikkelfiltre. Biler utstyrt med et dieselpartikkelfilter har mer effektiv utslippskontroll. Dieselpartikkelfiltre fanger opp og lagrer svevestøv fra eksosgass, noe som bidrar til lavere eksosutslipp.

AUTOMATISK RENSING

Under normal kjøring samles svevestøv fra eksosgassene i eksosfilteret. Filteret renses automatisk via en prosess kalt regenerering. I de fleste situasjoner renses filteret automatisk. Dette avhenger også av om motoren opererer utenfor normal driftstemperatur.

VARSELLYS

Enkelte kjøresituasjoner, som korte kjøreturer, køkjøring eller i kaldt vær, er kanskje ikke optimalt for regenerering. I slike tilfeller vises et varsellys på instrumentpanelet.

GULT
Et gult varsellys angir at regenerering er nødvendig. Kjør i 60-112 km/t i 20 minutter for å rense filteret. Mangel på selvrensing etter at et varsellys vises på instrumentpanelet kan føre til redusert ytelse.
RØDT
Et rødt varsellys angir at filteret er fullt. I slike tilfeller bør du ta kontakt med din lokale Jaguar-forhandler så raskt som mulig.
GRØNT
Et grønt lys vises når regenereringen er gjennomført. Det kan oppstå en liten, midlertidig økning i drivstofforbruket under selvrensing. Dieselpartikkelfilteret er automatisk renset og du kan nå kjøre som vanlig.
LES MER
DEF/AdBlue
Slik kontrollerer du nivåene og vet når du skal fylle dieselbilen med DEF/AdBlue.
LES MER
BENSIN OG DIESEL
Vi tilbyr et utvalg av motorer og drivlinjer. Finn den riktige motoren for deg.
LES MER
BESTILL SERVICE
Bestill serviceavtale for din Jaguar online.
GUIDER OG HÅNDBØKER
Se og last ned Jaguar-håndboken, brukerveiledninger og videoer.
FINN EN FORHANDLER
Finn din nærmeste forhandler.
TILBEHØR
Personliggjør din Jaguar med et bredt utvalg av tilbehør, som er designet spesielt til ditt kjøretøy.