I-TYPE 5. FREMTIDENS RACING

I-TYPE 5. FREMTIDENS RACING

FAKTA

Vår raskeste og mest effektive I-TYPE noensinne er bygget på vår erfaring fra fem sesonger i Formel E.

Maks effekt:
250 kW, tilsvarende 335 hk

Angrepsmodus:
250 kW, tilsvarende 335 hk

Maks kraftregenerering:
250 kW
0–100 km/t:
2,8 sekunder

Total lengde:
5160 mm

Total bredde:
1770 mm
Maks hastighet:
280 km/t

Batterivekt:
385 kg

Minimumsvekt (inkl. fører):
903 kg
I-TYPE BATTERI

Generasjon 2-litiumionbatteriet (385 kg, 52 kW) er montert i en sikkerhetscelle av karbonfiber. Batteriets nyttbare energi tilsvarer full lading av 5 000 mobiltelefoner. Det oppladbare energilagringssystemet (RESS) lades før løpet og regenerativ bremsing under løpet fører energien tilbake til batteriet.


I-TYPE INVERTER

Den skreddersydde silikonkarbid-modulbaserte I-TYPE inverteren er utviklet av Jaguar Racing. Inverteren tar likestrømmen (DC) som er lagret i batteripakken og omdanner den til vekselstrøm (AC) som forsyner motoren for å gi oss strøm. Den toppmoderne inverteren inneholder også 24 karat gull på grunn av gullets svært gode ledeevne.
I-TYPE DRIVLINJE

Jaguar Racing Motor Generator Unit (MGU) er basert på teamets erfaringer fra sesong 6 med Gen 2-bilen. Under utvikling og testing fokuserte teamet på å gjøre MGU lettere og mer effektiv for å forbedre den totale ytelsen til I-TYPE.


I-TYPE ARKITEKTUR

Men det nye og ekstreme utseendet er ikke bare for designets skyld. I-TYPE 5 er spesialutviklet for å øke karosseritrykket, takket være den store diffusoren som gir overlegent veigrep selv når man ligger rett bak en annen bil. En annen viktig funksjon er den nye FIA Halo hodebeskyttelsen med innovativ LED-lysstripe. Når lyset på Halo lyser blått, er bilen og føreren i angrepsmodus. Halo lyser magenta når føreren har aktivert FanBoost, slik at fansen enkelt kan følge strategien til sitt favorittlag eller fører.
HELELEKTRISK JAGUAR I-PACE

HELELEKTRISK JAGUAR I-PACE

Den optimale, helelektriske performance-SUV-en.
LES MER
JAGUAR RACING DNA

JAGUAR RACING DNA

Jaguars tradisjoner for ytelse, teknologi og design ble utviklet på verdens mest utfordrende racerbaner og under mesterskap.
LES MER
RACING SKAPER INNOVASJON

RACING SKAPER INNOVASJON

Flott design og høy ytelse. Les mer om hvordan våre erfaringer fra ABB FIA Formula E World Championship overføres til våre elbiler.
LES MER