OM JAGUAR

OM JAGUAR

INNOVATIVT LEDERSKAP
DEFINERER JAGUARS FREMTID

INNOVATIVT LEDERSKAP<br>
DEFINERER JAGUARS FREMTID


Innovasjon er svært viktig for Dr. Ralf Speth. Etter at han ble utnevnt til CEO for Jaguar Land Rover i 2010, har han oppnådd meget gode driftsresultater med økt salg, over 8 000 nye jobber og høyprofilerte lanseringer, inkludert nye XJ og sportsmodellen F-TYPE.


Som en selvutnevnt bilelsker kjører han en Jaguar XFR og eier en klassisk E-Type. Store deler av denne suksessen handler om Dr. Speth’s fokus på design i alle aspekter av selskapets tilnærming – ikke bare selve bilene, men også hvordan hele organisasjonen fungerer.


«Dette handler om hvordan vi utformer alle våre prossser, hvordan vi utformer forskning og produksjon, hvordan vi utformer opplæring, rekrutteringsplanlegging og de personlige egenskapene. Og hvordan vi utformer vårt forhold til forhandlere og våre kunder.»


Han ser dette som nøkkelen til suksess – å skape verdi og innovasjon for å generere en økonomisk lønnsomhet som kan forsvare videre investeringer i innovasjon – den perfekte sirkel.


«Vi er i ferd med å bli mer internasjonale, utvikler stadig flere produkter og gjør store investeringer i ulike teknologier på mange forskjellige områder.»


Etter en universitetsgrad i Economics Engineering fra Rosenheim University i Tyskland, jobbet Dr. Speth som forretningsrådgiver i flere år før han ble ansatt i BMW i 1980. Og 20 år senere ble han ansatt i Ford Motor Company's Premier Automotive Group som Director of Production, Quality and Product Planning. Hans siste jobb i BMW var som Vice President for Land Rover da BMW var eier.


Han ble Director of Production, Quality and Product Planning for Ford's Premier Automotive Group (PAG) da BMW solgte Land Rover til Ford i 2000. Han har også ledet den globale driften hos Linde Group, et tysk industrikonsern som har industrigass og ingeniørvitenskap som sine sentrale virksomhetsområder, før han startet i JLR.


«Dette er en svært viktig tid for JLR,», mener han. «Dette er ikke en utdatert industri ettersom biler er en avansert teknologi for fremtiden.» Ved å flytte det det avanserte forskningsteamet som består av 170 ansatte til Warwick University har han planer om å bruke mer enn 1 milliard kroner på et forskningssamarbeid mellom private bedrifter og det offentlige i løpet av de neste årene. Han ser også på mulighetene for videreutvikling av teknologier som allerede er utviklet for JLR, slik som mikrogassturbinen utviklet av Bladon Jets for Jaguar C-X75.


"Innovasjon innen design, teknikk og teknologi er vår kjernevirksomhet."
 

DR. RALF SPETH
CEO, Jaguar Land Rover