OM JAGUAR

OM JAGUAR

KVALITET, DRIFTSSIKKERHET OG PÅLITELIGHET

Jaguar-bilene bygges på vårt moderne produksjonsanlegg i Castle Bromwich. Dette er et anlegg med inspirerende håndverk der hundrevis av hi-tech roboter og maskiner verdt flere millioner dollar, jobber i perfekt synkronisasjon med tusenvis av faglærte arbeidere. Grant McPherson, Director of Operations, er hovedansvarlig for at bilen din er perfekt.


«Jaguar har alltid stått for ingeniørkunst og vakkert design,» sier Grant. «Vår rolle er å levere teamets hensikt med designet for alle bilene vi produserer. Det er vår jobb å produsere de perfekte spesifikasjonene, og for meg er kvalitet en mulighet til å oppnå disse spesifikasjonene gang etter gang. Det er viktig at vi har et øye for detaljer. Vi bygger tross alt luksusbiler.»


Unike biler laget på bestilling


Alle Jaguar-biler lages på bestilling, noe som betyr at alle bilene på produksjonslinjen allerede har en eier som venter på bilen sin. Og det er dette som underbygger håndverket i Jaguars utrolige produksjonsprosess.


«Det handler om overraskelse og glede,» sier Grant. «Jeg ønsker at alle førere som setter seg inn i sin nye Jaguar for første gang skal si at det er en vakker opplevelse. Vi forsøker å overgå kundenes forventninger. Jaguar har fantastiske produkter med ikonisk design, og vi tar vårt arbeid meget seriøst.»


Gjennomført kvalitet


Praktisk sett betyr dette at alle detaljer i og på bilene blir studert nøye i alle faser på produksjonsanlegget. Fra produksjonen (av f.eks. XJ) startes til den avsluttes vil alle detaljer og deler undergå tusenvis av presisjons- og kvailitetskontroller. I sjeldne tilfeller kan det hende at en bil ikke er perfekt under produksjonsprosessen, da vil den ikke kunne forlate produksjonslinjen før problemet er løst, kontrollert og dobbeltsjekket.

«Det handler om å holde alle 100 % fokusert på sine arbeidsoppgaver. Vi bygger førsteklasses biler», sier Grant. «Vi bygger Jaguar.»

Mot slutten av prosessen vil dedikerte inspektører gå over alle detaljer både innvendig og utvendig for å kontrollere at alt fungerer som det skal, at det ikke finnes skader, og at alle bilene er bygget etter Jaguars svært høye standarder.JJaguar gjør det meget bra i en APEAL-undersøkelse fra J.D. Power and Associates


Det er bilprodusentens øye for detaljer som førte til at Jaguar ble kåret til «Beste bilprodusent» i What Car? J.D. Power Survey 2012.

«Vehicle Ownership Satisfaction»-undersøkelsen i Storbritannia ble basert på evalueringer fra nesten 18 000 bileiere etter gjennomsnittlig to års eierskap. Alle aspekter ved eierskapet bli rangert fra ytelse, design og komfort til kvalitet, pålitelighet, eierkostnader, økonomi og forhandlertilfredshet.

«Dette er en ære for alle som jobber hos Jaguar,» sa What Car? Editor-in-Chief Chas Hallett. «Denne undersøkelsen viser at kundene er svært fornøyd med sine Jaguar-biler, noe som er meget viktig for enhver bilprodusent.»