OFFENTLIG LADING

OFFENTLIG LADING

Ladeguide når du er på farten.

Hjemmelading er den enkleste måten å fullade bilen i hverdagen. Men med stadig flere offentlige ladepunkter langs veien – fra bensinstasjoner til servicestasjoner langs motorveien – er det enklere enn noensinne å lade bilen mens du er på farten.

AC/DC-LADING – KOMBINERT LADESYSTEM

For å koble til et ladepunkt bruker din Jaguar et kombinert ladesystem (CCS). Dette er kompatibelt med langsommere AC-ladehastigheter, og på utvalgte modeller, DC-hurtiglading. Enkelte bilprodusenter bruker andre ladesystemer, for eksempel CHAdeMO. Disse brukes i mindre grad i hele ladenettverket og er ikke kompatible med Jaguar.

Du finner langsommere AC-lading på blant annet kjøpesentre, treningssentre og parkeringsplasser.
DC-hurtiglading finner du vanligvis langs motorveier og hovedveier.

LADING PÅ REISE

LADING PÅ REISE

De fleste ladepunktene langs motorvei og offentlig vei er DC-hurtigladepunkter ettersom de er over syv ganger raskere (minimum 50 KW*) enn hjemmeladeren din. En 100 kW-lader vil lade Jaguar I‑PACE opptil 100 km på ca.15 minutter, noe som er ideelt mens du tar en mat- eller kaffepause.
DESTINASJONSLADING

DESTINASJONSLADING

Destinasjonslading er en praktisk måte å lade bilen på mens du er på farten. Dette er vanligvis tilgjengelig på kjøpesentere, restauranter, hoteller, treningssentre og parkeringshus. De fleste er AC-ladepunkter med 7 kW-lading. En 7 kW-lader leverer en rekkevidde på opptil 35 km per time.

LADETIDER FOR HELELEKTRISK JAGUAR I-PACE

Bil Maks rekkevidde AC-lading (7 kW)
0 – 100%
AC-lading (11 kW)
0 – 100%
DC-hurtiglading (50 kW) DC-hurtiglading (100 kW)
I-PACE 470 km* Fra 13 timer1 Fra 9 timer1 39 km per 15 min lading1 127 km per 15 min lading1

LADETIDER FOR JAGUAR PLUG-IN HYBRID

Våre tall for DC-hurtigladepunkter, som vanligvis finnes på bensinstasjoner og langs hovedveier, er opptil 80 %. Dette skyldes at ladehastigheten reduseres betydelig over 80 % for å beskytte batteriet og optimalisere batteriets levetid.

Bil Maks rekkevidde AC-lading (7 kW)
0 – 100%
DC-hurtiglading (50 kW)
0 – 100%
DC-hurtiglading (100 kW)
F-PACE 53 km**1 2h 16m11 Fra 30 minutter1 -
E-PACE 62-59 km1 2h 20m11 - Fra 30 minutter

FINN DE NÆRMESTE LADEPUNKTENE

Med bilens navigasjonssystem og de nyeste appene fra lokale ladeleverandører, er det enkelt å finne hundrevis av offentlige ladepunkter over hele landet.FINN DE NÆRMESTE LADEPUNKTENE

REGISTRERING FOR OFFENTLIGE LADENETTVERK

Selv om enkelte ladepunkter er gratis å bruke, er de fleste tilgjengelig via praktiske betalingsmetoder som f.eks. mobilapp, medlemskonto eller kontaktløst bankkort. Ladekostnadene ved offentlig lading er vanligvis en kombinasjon av tilkoblingsgebyr, ladetid og/eller hvor mye strøm du bruker.


Vi anbefaler at du gjør deg kjent med flere ladenettverk slik at du har best mulig dekning og flere betalingsmetoder å velge mellom når du er på farten, spesielt på reise i utlandet.

LADE MED TESLA SUPERCHARGERS

I tillegg til at Jaguar Charging gir deg tilgang til over 500.000 ladere over hele Europa og Storbritannia, kan du nå lade din I-PACE på en majoritet av Tesla Superchargers i Norge og utvalgte Superchargers over hele Europa2. Dette maksimerer antallet raske og pålitelige ladere du kan bruke når du er på reise. Perfekt for juleferien og andre viktige høytidsreiser.

HVORDAN DET FUNGERER


Via Tesla-appen, kan du enkelt finne oversikt over tilgjengelige ladestasjoner. Start Supercharging umiddelbart via noen få enkle steg:
  • Last ned Appen (versjon 4.2.3 eller nyere) foriOS eller Android og lag en bruker.3
  • Velg «lad en bil som ikke er Tesla» og finn din Supercharger-stasjon
  • Legg til betalingsmetode. Du kan velge mellom betaling med kredittkort eller direkte bankoverføring.4
  • Når alt er satt opp i appen, kan du plugge inn laderen og starte å lade.5

 

 

 
LADE MED TESLA SUPERCHARGERS

LES MER OM ELEKTRIFISERING

SLIK LADER DU BATTERIET

SLIK LADER DU BATTERIET

Gjør deg kjent med de enkle trinnene for lading av elbil enten du lader hjemme eller når du er på farten.
HJEMMELADING

HJEMMELADING

Å lade elbilen hjemme er mest praktisk for å starte dagen med fulladet batteri.
LAVE EIERKOSTNADER

LAVE EIERKOSTNADER

Fra lavere driftskostnader til reduserte vedlikeholdskostnader – en elbil bidrar til å spare penger hver dag.

1 Ladetidene kan påvirkes av faktorer som ladestatus og batteritemperatur.


2 For øyeblikket, som I-PACE-eier i Norge, kan du bruke Supercharger ladestasjoner i følgende land: Nederland, Frankrike, Norge, Tyskland, Storbritannia, Spania, Sverige, Belgia, Østerrike, Danmark, Finnland, Luxembourg, Sveits, Island og Italia. Vi anbefaler å sjekke tilgjengelige Superchargers før du reiser utenlands.
3 Om du eier en Tesla i tillegg til din I-PACE, kan du bruke den eksisterende brukeren i appen. Om dette er tilfellet, kan du gå inn på profilen din og velge «lad en bil som ikke er Tesla».
4 Jaguar Land Rover har ingen kobling til betaling
5 Vennligst merk deg at du kan kun lade via en Supercharger om bilen din har en CCS-kontakt på en passende plassering på bilen. Aldri parker på en slik måte at den blokkerer for andre ladestasjoner. Ikke forlat et kjøretøy på ladestasjonen, med mindre det er helt nødvendig – Tesla kan belaste deg for et «inaktivitetsgebyr» for dette.
Ditt bruk av Tesla eller tredjeparts Supercharger, ladestasjon eller app er underlagt Tesla og/eller tredjeparts vilkår og betingelser. JLR har ikke ansvar for bruk av Tesla eller tredjeparts Supercharger, ladestasjoner og/eller app.