KJØR ELEKTRISK MED JAGUAR

Spennende å kjøre, enkel å leve med. Jaguar gjør elbileierskap mer spennende, mer tilgjengelig og mer praktisk enn noensinne.

HVORFOR ELEKTRISK?
LAVE EIERKOSTNADER
Elbiler har betydelig lavere eierkostnader enn bensin- og dieseldrevne biler. De er også fritatt for rushtidsavgift, og har lavere bomavgift og parkeringsavgift
PRAKTISK OG ENKELT
Ettersom bilen stort sett lades hjemme, blir det enklere å planlegge ting du vil gjøre. Koble til hjemmeladeren om kvelden og bilen er fulladet neste morgen.
NULLUTSLIPP
Batteridrevne biler oppnår maks. ytelse med nullutslipp. Og etterhvert som stadig flere fornybare ressurser legges til det nasjonale strømnettet, blir den elektriske energien for lading av elbiler stadig mer miljøvennlig.
UNIK KJØRING
Elbiler er ikke bare svært stillegående, men de leverer også umiddelbar akselerasjon uten girskift og forsinkelser. Dette bidrar til en spesielt smidig og responsvillig kjøreopplevelse i alle hastigheter.
HVORFOR JAGUAR?
TEKNOLOGI FRA RACING TIL LANDEVEI
Ved å dele erfaringer og kunnskap fra vår elektriske racingserie, kan vi gjøre stor fremgang med bilene våre. For eksempel ble de to ekstremt lette og effektive elmotorene i Jaguar I‑PACE utviklet fra I‑TYPE Formula E racerbilen.
EN MER BÆREKRAFTIG OG SMARTERE FREMTID
Helt siden den første Jaguar-bilen ble produsert i 1935, har vi skjøvet grensene for hva som er mulig. Å skifte til elmotor endrer ikke på dette. Elbiler skaper faktisk flere muligheter for vår visjon om en mer bærekraftig og smartere kjøreopplevelse, sammen med den dynamiske ytelsen og det elegante designet vi er kjent for.
FREMDRIFT

Vi forstår at det skal mer til enn nullutslipp for å skape en bærekraftig endring. Derfor at vi redusert bruken av kobolt i litiumionbatteriene våre med over 60 %. Dette betyr også redusert bruk av råmaterialer og bringer oss nærmere ambisjonen vår om klimanøytral produksjon.

TRE TYPER ELBIL
BATTERIDREVET ELBIL (BEV)
Batteridrevet elbil drives kun av en elmotor med et batteri. Bilen lades via ekstern strømforsyning og regenerativ bremsing for å oppnå nullutslipp.
LADBAR HYBRID (PHEV)
PHEV kombinerer en bensin- eller dieselmotor med en elmotor og et batteri. Bilen lades via ekstern strømforsyning og regenerativ bremsing, og bruker både forbrenningsmotor og elmotor for optimal ytelse og effektivitet.
MILD HYBRID (MHEV)
Mild hybrid lagrer energi som vanligvis går tapt ved bremsing, og gjenvinner energi som brukes av motoren. Bilen er utstyrt med et start-/stopp-system slik at motoren slås av når bilen stopper opp.
JAGUAR I-PACE

Les mer om den første helelektriske performance-SUV-en fra Jaguar. World Car of the Year 2019.

LES MER
LES MER OM ELEKTRIFISERING
REKKEVIDDE
Les mer om optimalisering av rekkevidden og få mest mulig ut av hver lading.
LES MER
LAVE EIERKOSTNADER
Fra lavere driftskostnader til reduserte vedlikeholdskostnader – en elbil bidrar til å spare penger hver dag.
LES MER
HJEMMELADING
Å lade elbilen hjemme er mest praktisk for å starte dagen med fulladet batteri.
LES MER
OFFENTLIG LADING
Å lade elbilen når du ikke er hjemme blir stadig enklere takket være stadig flere offentlige ladepunkter.
LES MER