loading
Vennligst vent...
Skip primary navigation

OM JAGUAR

BÆREKRAFT

Jaguar har en lang tradisjon i å bygge flotte, raske sedaner og sportsbiler som gir kundene komfort, eksklusivitet og en enestående kjøreopplevelse. For å bevare denne tradisjonen må vi sikre at vi også på lang sigt har en bærekraftig virksomhet.

Oversikt over Jaguars bærekraft

Vi innledet vår strategi om mer effetiv design for mer enn 10 år siden med utviklingen av den lette aluminiumsplattformen til Jaguar XJ versjonen som ble lansert i 2003. Den nye XK som ble lansert i 2006 tok utviklingen videre med en avansert alumniumskonstruksjon med klasseledende styrke og stivhet, men med mye lavere vekt.  XJs 2010-modell ble utstyrt med siste generasjon full alumniumsstruktur.   Denne strukturen med avanserte materialer og teknologier fra bl.a. flyindustrien gir et sterkt og lettvektig karosseri som er naglet og limt sammen uten sveising, som den første Jaguar-bilen noensinne.

Vi satte også i verk en rekke miljøvennlige tiltak som forbedrer effektiviteten og reduserer CO2-utslippene på våre produkter, inkludert lanseringen av høyeffektive dieselmotorer og økt bruk av lettvektige og resirkulerbare materialer.

Den nyeste utviklingen på dette området finnes i de helt nye, avanserte bensin- og dieselmotorene som ble benyttet i 2010-modellene av XK, XF og XJ. Disse motorene gir betydelig bedre drivstofforbruk og redusert CO2-utslipp i tillegg til økt kraft og dreiemoment - det beste fra to verdener.

Våre overordnede målsetninger er å redusere miljøavtrykket ved å forbedre prosesser og produkter, utnytte ressursene best mulig, minimere utslipp og avfall samt forbedre energieffektiviteten.
Vi gjør dette ved å ha et holistisk syn på økonomien, det sosiale ansvaret og ansvaret for miljøet. Vi vurderer hele tiden effekten av aktivitetene våre, fokuserer på forbedringsområder og rapporterer fremgangen. Det er helt avgjørende for virksomheten at vi forsetter å bli bedre, men også overholder eller overgår de juridiske og regulatoriske kravene.


Kompensasjonsprogram


I april 2009 innledet Jaguar et program som kompenserer for alt CO2-utslipp forbundet med produksjonen av bilene i våre to fabrikker i Storbritannia.  I samarbeid med utslippseksperten ClimateCare, investerer vi i prosjekter som fokuserer på tre områder: Overgang fra fossilt drivtstoff til bærekraftig energi, fokusering på bærekraftig teknologi og bedre energieffektivitet både i industrien og samfunnet ellers.
Samtidig iverksatte vi et frivillighetsprogram for Jaguar-eiere som ønsker å redusere CO2-utslippet fra bilen sin (både nye og eldre biler). Eierne som går inn i dette programmet får et sertifikat fra ClimateCare samt et eget område på deres nettsider hvor de kan se prosjektene de bidrar til og støtter.  For mer informasjon om dette programmet og hvis du ønsker å minske CO2-utslippet i din Jaguar, gå til: www.jpmorganclimatecare.com/jaguar