loading
Vennligst vent...
Skip primary navigation

DYNAMISK YTELSE

Kjøreopplevelsen med en Jaguar er legendarisk – XF øker opplevelsen ytterligere.

KOMFORT OG DYNAMIKK

Med overlegen kjørekomfort og enestående sportslige egenskaper leverer XF en spennende kjøreopplevelse. AWD og Intelligent Driveline Dynamics som ekstrautstyr på både bensin- og dieselmodeller* gir XF enda bedre kjøreegenskaper under utfordrende kjøreforhold

 
*På utvalgte markeder.
 

LETT ALUMINIUMSARKITEKTUR

Grunnlaget for XFs enestående kvalitet og dynamiske kjøreegenskaper er Jaguars lette aluminiumsarkitektur. Dette gir nesten 50:50 balanse og gir smidig og presis kjøring. Vekstbesparelsene fra vår omfattende bruk av aluminium forbedrer drivstoffeffektiviteten, leverer CO2-utslipp fra 104 g/km* og gjør XF til en av de letteste bilene i sin klasse.

KJØREOPPLEVELSE OG KJØREEGENSKAPER

XF er både smidig og dynamisk samtidig som kjørekomforten opprettholdes. Dette er takket være XFs lette, men allikevel sterke og stive aluminiumsarkitektur. Dette er den ideelle plattformen for de sofistikerte systemene double-wishbone forhjulsoppheng og Integral-Link bakhjulsoppheng, og gir XF sportsbilfølelsen.


Bilene som vises i videoene på dette nettstedet kan avvike fra nylige oppgraderinger og forbedringer. Be om de nyeste spesifikasjonene fra din lokale Jaguar-forhandler.

 

INSPIRERENDE HJULOPPHENG

XFs sofistikerte for- og bakhjulsoppheng består av sterke og lette komponenter av aluminium. Double-wishbone forhjulsoppheng fra F-TYPE sikrer klasseledende kjøreegenskaper. Integral-Link bakhjulsoppheng gir den nødvendige stivheten som gir bilen bedre kjøreegenskaper, forbedrer kjørekvaliteten og XFs dynamiske egenskaper.

SELVJUSTERENDE LUFTFJÆRING BAK*

Selv når din XF Sportbrake er fullastet, opprettholdes komforten og de presise kjøreegenskapene ved hjelp av den selvjusterende luftfjæringen bak. Dette systemet fyller luftfjærene for å motvirke vekten av tung last, noe som bidrar til balansert chassis og korrekt kjørehøyde.

*Standard på XF Sportbrake. Ikke tilgjengelig på XF Sedan.

 

INGENIUM-UTVALGET

Ingenium er Jaguar Land Rovers nye generasjon motorer som er utformet for effektiv ytelse, raffinement og effektivitet. Med avansert teknologi og aluminiumskonstruksjon leverer Ingenium imponerende drivstofforbruk og CO2-utslipp.

BENSIN

XFs 2,0 liters 4-sylindrede turbo Ingenium bensinmotor leverer enestående kraft og dreiemoment. Med moderne teknologi og lav-friksjons lager er denne motoren bygget for smidig og effektiv ytelse.

INGENIUM DIESEL

Ingenium-teknologien er brukt i tre av dieselmotorene på XF-modellene. Motorene i sin helhet er laget i aluminium og har stive sylinderforinger og doble balanseakslinger for å sikre lave vibrasjonsnivåer for smidig kjøring og høy ytelse hver eneste dag. Alle motoralternativer utstyrt med Stop/Start-teknologi* og smart regenerativ lading, noe som betyr at kinetisk energi fra bremsing brukes til å lade batteriet for optimal drivstofføkonomi, spesielt ved bykjøring.

 

3,0 LITER V6 300 HK TWIN TURBO DIESEL

3,0 liter V6 Twin Turbo diesel leverer enestående kraft, dreiemoment og kjøreegenskaper. Motoren bruker en innovativ parallell-sekvensiell turbo - et konsept utviklet av Jaguar Land Rover - for smidig, umiddelbar kraftlevering under alle motorhastigheter, samt totrinns vannavkjøling for å spare energi.

F-TYPE-INSPIRERTE MOTORER

Bensinmotorene i XF leverer kraft og responsvillighet, i tillegg til økt effektivitet. 3,0 liter V6 Supercharged bensin, som deles med F TYPE, er tilgjengelig enten med 340 hk* eller 380 hk. Disse aluminiumsmotorene leverer høy ytelse og dreiemoment umiddelbart ved alle motorhastigheter, samt et unikt lydbilde. 

*Ikke tilgjengelig på XF Sportbrake.

 

AUTOMAT

8-trinns automat i XF gir raske girskift for uanstrengt akselerasjon, og er svært responsvillig, smidig og effektiv. Med en moderne Satin Black roterende girvelger leverer girkassen enda raskere girskift og mer sportslig kjøring i Dynamic Mode og tidligere oppgiring i Eco Mode. Du kan også velge å kontrollere girskiftene manuelt via girhendler bak rattet.

MANUELL

Denne lette og svært avanserte 6-trinns manuelle girkassen bidrar til XFs enestående effektivitet. Aluminiumhuset, akslene og hule tannhjul er vektbesparende, noe som gjør denne motoren til den letteste i sin klasse. Denne girkassen er spesialdesignet for sportsbilytelse og leverer korte, smidige girskift og overlegen komfort.


*Tilgjengelig på Ingenium 2,0 liter 163 hk diesel og 2,0 liter 180 hk diesel. Manuell girkasse er ikke tilgjengelig på Ingenium 2,0 liter 180 hk diesel på XF Sportbrake. 

Bilene som vises i videoene på dette nettstedet kan avvike fra nylige oppgraderinger og forbedringer. Be om de nyeste spesifikasjonene fra din lokale Jaguar-forhandler.

 

KJØREDYNAMIKK

FIREHJULSDRIFT MED INTELLIGENT DRIVELINE DYNAMICS

XF leveres for første gang med Jaguars unike firehjulsdrift med Intelligent Driveline Dynamics (IDD) og Adaptive Surface Response (AdSR)** på både bensin- og dieselmotorer. Den unike IDD-programvaren er utviklet av Jaguar og bruker sofistikerte algoritmer som reagerer intelligent på veiforholdene. Systemet er både forutsigbart og responsvillig, noe som hindrer at du mister trekkraften i stedet for at den må gjenopprettes. AdSR-systemet fungerer i hele turtallsområdet og gjenkjenner automatisk forskjellene mellom underlagene for å oppnå optimalt veigrep.

**AdSR er ekstrautstyr på biler med firehjulstrekk og Adaptive Dynamics.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Jaguars unike All Surface Progress Control (ASPC)* gir deg ekstra trygghet under glatte forhold, f,.eks. når du starter bilen på en snødekt innkjørsel, parkerer i en glatt motbakke eller med tilhenger på vått gress. ASPC er en cruisekontroll for lave hastigheter som bidrar til at XF mestrer situasjoner med lav trekkraft uansett værforhold, noe som gjør at du kan konsentrere deg om styringen.

*ASPC er tilgjengelig på alle motorer med automatgir.

ELEKTRONISK SERVOSTYRING

XFs elektroniske servostyring (EPAS) gir enestående responsvillighet, kontroll og umiddelbar servostyring. EPAS er et sofistikert, datastyrt system som fininnstiller servostyringen etter svinger og manøvreringer. EPAS fungerer også sammen med bilens andre funksjoner, inkludert Lane Keep Assist (LKA)8 og Park Assist8, for økt sikkerhet og kjørekomfort.

Jaguar XF - Driving Experience

JAGUARDRIVE CONTROL

JaguarDrive Control lar deg velge mellom Standard, Eco, Dynamic eller Rain Ice Snow, der hver modus foretar endringer av styring, gasspådrag og girskift. Eco-modus oppmuntrer til drivstoffeffektiv kjøring mens Dynamic-modus forbedrer gassresponsen, holder girene lenger og øker rattbelastningen. I Rain Ice Snow-modus reduserer systemet automatisk akselerasjonen og bruker gradvis trekkraft under glatte forhold.

1 Markedsavhengig.
2Standard på XF Sportbrake. Ikke tilgjengelig på XF Sedan.
3Leveres på 2,0 liters 4-sylindrede 163HK og 2,0 liters 4-sylindrede 180HK turbo Ingenium dieselmotorer. Manuell girkasse leveres ikke til 2,0 liters 4-sylindrede 180HK turbo Ingenium dieselmotorer i XF Sportbrake.
4AdSR er tilvalgsutstyr på biler med All Wheel Drive utstyrt med Adaptive Dynamics.
5Leveres kun med automatgir.
6Tilvalgsutstyr for alle motorer unntatt 2,0 liters 4-sylindrede 163HK dieselmotorer. Standard på XF S.
7Ekstrautstyr.
Alle tall er produsentens estimater og kan endres før produksjonsstart. Husk at tallene for CO-utslipp og drivstofføkonomi kan variere etter felger, og de laveste tallene vil kanskje ikke oppnås med standardfelger.