loading
Vennligst vent...
Skip primary navigation

DYNAMISK YTELSE

Kjøreopplevelsen med en Jaguar er legendarisk – XF øker opplevelsen ytterligere.

KOMFORT OG DYNAMIKK

Med overlegen kjørekomfort og enestående sportslige egenskaper leverer XF en spennende kjøreopplevelse. AWD og Intelligent Driveline Dynamics leveres som ekstrautstyr på bensin- og dieselmodeller, og gir XF enda bedre kjøreegenskaper under utfordrende kjøreforhold

BYGG DIN EGEN

LETT ALUMINIUMSARKITEKTUR

Grunnlaget for XFs enestående kjøreegenskaper, kjørekvalitet og dynamikk er Jaguars lette aluminiumsarkitektur. Dette gir nesten 50:50 balanse og gir smidig og presis kjøring. Vekstbesparelsene fra vår omfattende bruk av aluminium forbedrer drivstoffeffektiviteten, leverer CO2-utslipp fra 104 g/km* og gjør XF til en av de letteste bilene i sin klasse.

Bilene som vises i videoene på dette nettstedet kan avvike fra nylige oppgraderinger og forbedringer. Be om de nyeste spesifikasjonene fra din lokale Jaguar-forhandler.

KJØREOPPLEVELSE OG KJØREEGENSKAPER

XF er både smidig og dynamisk samtidig som kjørekomforten opprettholdes. Dette er takket være XFs lette, men allikevel sterke og stive aluminiumsarkitektur. Dette er den ideelle plattformen for de sofistikerte systemene double-wishbone forhjulsoppheng og Integral-Link bakhjulsoppheng, og gir XF sportsbilfølelsen.


Bilene som vises i videoene på dette nettstedet kan avvike fra nylige oppgraderinger og forbedringer. Be om de nyeste spesifikasjonene fra din lokale Jaguar-forhandler.
 

INSPIRERENDE HJULOPPHENG

XFs sofistikerte for- og bakhjulsoppheng består av sterke og lette komponenter av aluminium. Double-wishbone forhjulsoppheng fra F-TYPE sikrer klasseledende kjøreegenskaper. Integral-Link bakhjulsoppheng gir den nødvendige stivheten som gir bilen bedre kjøreegenskaper, forbedrer kjørekvaliteten og XFs dynamiske egenskaper.

SELVNIVELLERENDE LUFTFJÆRING BAK

Selv når din XF Sportbrake er fullastet, opprettholdes komforten og de presise kjøreegenskapene ved hjelp av den selvnivellerende luftfjæringen bak. Dette systemet fyller luftfjærene med luft for å motvirke vekten av tunge belastninger, noe som bidrar til balansert chassis og korrekt kjørehøyde.

INGENIUM-UTVALGET

Ingenium er Jaguar Land Rovers nye generasjon motorer som er utformet for effektiv ytelse, raffinement og effektivitet. Med avansert teknologi og aluminiumskonstruksjon leverer Ingenium imponerende drivstofforbruk og CO2-utslipp.

INGENIUM BENSIN

Den nye 2,0 liter Ingenium turbo bensin på XF leverer enestående kraft og dreiemoment. Med lettvektig design og lav friksjon er denne motoren bygget for smidig og effektiv ytelse.

INGENIUM DIESEL

Ingenium-teknologien er brukt i tre av dieselmotorene på XF-modellene. Den lave friksjonen og motorer som i sin helhet er laget i aluminium har stive sylinderforinger og doble balanseakslinger for å sikre lave vibrasjonsnivåer for smidig kjøring og ytelse hver eneste dag. Alle motoralternativene er utstyrt med Stop/Start–teknologi og smart regenerativ lading, noe som betyr at kinetisk energi fra bremsing brukes til å lade batteriet for optimal drivstofføkonomi, spesielt ved bykjøring.

3,0 LITER V6 300 HK TWIN TURBO DIESEL

3,0 liter V6 Twin Turbo diesel leverer enestående kraft, dreiemoment og kjøreegenskaper. Motoren bruker en innovativ parallell-sekvensiell turbo - et konsept utviklet av Jaguar Land Rover - for smidig, umiddelbar kraftlevering under alle motorhastigheter, samt totrinns vannavkjøling for å spare energi.

F-TYPE-INSPIRERTE MOTORER

Bensinmotorene i XF leverer kraft og responsvillighet, i tillegg til økt effektivitet. 3,0 liter V6 Supercharged bensin, som deles med F TYPE, er tilgjengelig enten med 340 hk* eller 380 hk. Disse aluminiumsmotorene leverer høy ytelse og dreiemoment umiddelbart ved alle motorhastigheter, samt et unikt lydbilde. 

*Ikke tilgjengelig på XF Sportbrake.

 

AUTOMATGIRKASSE

8-trinns automat i XF gir raske girskift for uanstrengt akselerasjon, og er svært responsvillig, smidig og effektiv. Med en moderne Satin Black roterende girvelger leverer girkassen enda raskere girskift og mer sportslig kjøring i Dynamic Mode og tidligere oppgiring i Eco Mode. Du kan også velge å kontrollere girskiftene manuelt via girhendler bak rattet.

MANUELL GIRKASSE

Denne lette og svært avanserte 6-trinns manuelle girkassen bidrar til XFs enestående effektivitet. Aluminiumhuset, hjulakslene og hule tannhjul er vektbesparende, noe som gjør denne motoren til den letteste i sin klasse. Denne girkassen er spesialdesignet for sportsbilytelse og leverer korte, smidige girskift og overlegen komfort.

Bilene som vises i videoene på dette nettstedet kan avvike fra nylige oppgraderinger og forbedringer. Be om de nyeste spesifikasjonene fra din lokale Jaguar-forhandler.

 

ALL WHEEL DRIVE OG INTELLIGENT DRIVELINE DYNAMICS

XF leveres med Jaguars unike All Wheel Drive med Intelligent Driveline Dynamics (IDD) og Adaptive Surface Response (AdSR) på bensin- og dieselmodeller. Den unike IDD-programvaren er utviklet av Jaguar og bruker sofistikerte algoritmer som reagerer intelligent på veiforholdene. Systemet er både forutsigbart og responsvillig, noe som hindrer at du mister trekkraften i stedet for at den må gjenopprettes. AdSR-systemet fungerer i hele turtallsområdet og gjenkjenner automatisk forskjellene mellom underlagene for å oppnå optimalt veigrep.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Jaguars unike All Surface Progress Control (ASPC)6 gir deg ekstra trygghet under glatte forhold, f,.eks. når du starter bilen på en snødekt innkjørsel, parkerer i en glatt motbakke eller med tilhenger på vått gress. ASPC er en cruisekontroll for lave hastigheter som bidrar til at XF mestrer situasjoner med lav trekkraft uansett værforhold, noe som gjør at du kan konsentrere deg om styringen.

ELEKTRONISK SERVOSTYRING

XFs elektroniske servostyring (EPAS) gir enestående responsvillighet, kontroll og umiddelbar servostyring. EPAS er et sofistikert, datastyrt system som fininnstiller servostyringen etter svinger og manøvreringer. EPAS fungerer også sammen med bilens andre funksjoner, inkludert Lane Keep Assist (LKA)8 og Park Assist8, for økt sikkerhet og kjørekomfort.

Jaguar XF - Driving Experience

JAGUARDRIVE CONTROL

JaguarDrive Control lar deg velge mellom Standard, Eco, Dynamic eller Rain Ice Snow, der hver modus foretar endringer av styring, gasspådrag og girskift. Eco-modus oppmuntrer til drivstoffeffektiv kjøring mens Dynamic-modus forbedrer gassresponsen, holder girene lenger og øker rattbelastningen. I Rain Ice Snow-modus reduserer systemet automatisk akselerasjonen og bruker gradvis trekkraft under glatte forhold.

1På utvalgte markeder.
2Tall for ytelse og effektivitet gjelder kun for XF Sedan.
3Standard på XF Sportbrake. Ikke tilgjengelig på XF Sedan.
4Tilgjengelig på Ingenium 2,0 liter 163 hk og 2,0 liter 180 hk turbodiesel. Manuell girkasse er ikke tilgjengelig på Ingenium 2,0 liter  180 hk turbodiesel på XF Sportbrake.
5AdSR er ekstrautstyr på AWD-modeller utstyrt med Adaptive Dynamics.
6Leveres kun på biler med automatgir.
7Ekstrautstyr på alle motorer unntatt 2,0 liter  163 hk diesel. Standard på XF S.
8Ekstrautstyr.