loading
Vennligst vent...
Skip primary navigation

POPSTJERNEN DUA LIPA

Bli bedre kjent med Jaguar sin nye samarbeidspartner Dua Lipa, en

av popverdens mest intense og kreative artister. 

bg-modelDisplay

Hun er den mest avspilte kvinnelige artisten på Spotify, har vunnet to BRIT Awards med nominasjoner i fem kategorier, og har ligget på førsteplass på de britiske hitlistene i 8 uker denne sommeren med hiten «One Kiss». Dette er ny rekord for en kvinnelig artist i dette århundret. 

Dua ble født i London av albanske foreldre fra Kosovo, og gikk på Sylvia Young Theatre School inntil hun var 11 år da hun og familien flyttet tilbake til Kosovo. Men Dua ble oppmuntret av læreren sin og overtalte sine foreldre til å la henne flytte tilbake til London da hun var 15 for å følge sine ambisjoner og drømmer om å bli sanger og låtskriver. Hun spilte inn sanger og coverlåter, og la dem ut på sosiale medier der hun ble oppdaget av management-teamet til Lana Del Rey som umiddelbart så talentet og ga henne kontrakt.

Deretter skrev og spilte Dua inn sitt debutalbum. Hennes debutsingel «New Love» ble etterfulgt av den soulaktige «Be the One» som nådde topp 10 i en rekke europeiske land. Etter prestisjefylte BBC Sound 2016, ga Dua Lipa ut «Hotter Than Hell» og «Blow Your mind (Mwah)» i 2016 som nådde henholdsvis topp 20 i Storbritannia og Billboard Topp 25 i USA. I 2017 mottok hun anerkjennelse for å ha tre singler samtidig blant topp 15 i Storbritannia med «Be the One», «Scared to Be Lonely» med Martin Garrix og «No Lie» med Sean Paul. Senere fikk Lipa sin første topplassering i Storbritannia med singelen «New Rules» som også lå øverst på hitlistene i en rekke andre europeiske land og satte ny rekord i USA på Billboard’s popliste med 42 uker, hvorav 5 uker på førsteplass på topp 40-listen. 

Etter ett år med førsteplasser, utsolgte konserter og rekordhøye avspillinger, er Dua Lipa den heteste globale musikkartisten per i dag. Videoen til hennes hitsingel «New Rules» har nå over 1,3 milliarder visninger på YouTube, hun sang nylig for 85 millioner mennesker under UEFA Champion League-finalen og har solgt over 2,8 millioner album og 32 millioner singler globalt. Hennes unike og karismatiske stemme er ikke det eneste som skiller henne fra andre artister, hun har også intensitet, sterk karakter og høye ambisjoner.