LYDDESIGN

Med stadig flere elbiler på veiene vil støybildet endre seg for alltid.

Alle som har sett på (og hørt om) Formula E vet at elbiler er mye mer stillegående enn biler med forbrenningsmotorer. Dette har ført til at Formula E-løp kan gjennomføres i bymiljøer der det ellers ville vært vanskelig å gjennomføre Formel 1-løp, og gjør dermed Formula E mer kompatibelt med bymiljøet.Stillegående kjøring gjelder også for de nye helelektriske bilene fra Jaguar, noe som er godt nytt både for byer, tettsteder, førere og innbyggere. Men stillegående kjøring bringer også med seg noen potensielle utfordringer.

yt:hMZM6gvRSJ4
I‑PACE Concept | Lyddesign

«Byene blir mer stille med elbiler. Vi har redusert støynivået i alle bilene våre i en årrekke, men den nye elbilteknologien gir oss en interessant utfordring der bilene kanskje blir litt for stillegående. Dette fører også til at fotgjengerne kanskje ikke hører biler som kommer. Og med dette i tankene må vi sørge for at bilene våre er både trygge og ansvarlige i trafikkbildet.»
Iain Suffield, NVH Technical Specialist, Jaguar Land Rover

Jaguar har alltid vært kjent for lyden på bilene sine og den nye helelektriske bilen fra Jaguar vil ikke være annerledes, men for å kunne høres ved lave hastigheter må bilen avgi en lyd som varsler andre trafikanter om bilens tilstedeværelse og kjøreretning. Lyden som bilen lager må også engasjere føreren og gi tilbakemelding om bilens dynamiske fremdrift. Hvilke lyder bilen vil lage i ulike situasjoner, må kundene vente med å få svar på til de kan prøvekjøre produksjonsmodellen i 2018.

LES MER
I‑PACE CONCEPT
Postet: 12. januar 2018

Et glimt av vår første batteridrevne elbil. All Wheel Drive, 400 hk, 5-seter med over 470 km rekkevidde.
UTFORSK I‑PACE CONCEPT
JAGUAR RACING
Postet: 12. januar 2018

Konkurransekjøring på bane i FIA Formula E World Championship gjør at vi kan teste ut elbilteknologiene våre i sanntid.
UTFORSK JAGUAR RACING
I‑PACE CONCEPT: <br> FRA RACING TIL LANDEVEI
Postet: 12. januar 2018

Vi utforsker reisen fra I‑TYPE Formula E racerbil til I‑PACE Concept. Les mer om den første helelektriske bilen fra Jaguar.
LES MER OM FRA RACING TIL LANDEVEI