loading
Vennligst vent...
Skip primary navigation

DYNAMISK YTELSE

Med det nyeste innen innovasjon, teknologi og design fra Jaguar kobler XE føreren til bilen og bilen til veien.

XE leverer smidighet og dynamikk samtidig som kjørekomforten opprettholdes. Dette er den unike balansen som gjør en Jaguar til en Jaguar. Firehjulsdrift og Intelligent Driveline Dynamics som ekstrautstyr gir XE nå enda bedre kjøreegenskaper under utfordrende kjøreforhold.

BYGG DIN EGEN

LETT ALUMINIUMARKITEKTUR

XEs meget sterke og lette aluminiumsarkitektur bidrar til å spare vekten uten at det går på bekostning av holdbarheten, i tillegg til å optimalisere vektfordelingen med nesten 50:50. Denne lette strukturen reduserer både drivstofforbruk og CO2-utslipp, noe som betyr at XE-modellene har et utslipp fra 99 g/km med en toppfart på 250 km/t.

Jaguar XE driving dynamics

TORQUE VECTORING

XEs Torque Vectoring by Braking optimaliserer kontrollen selv i de skarpeste svingene. Med kontrollert, uavhengig bremsing på de individuelle, innerste for- og bakhjulene, leverer systemet enestående sportslige egenskaper og ekstra førertrygghet.

FIREHJULSDRIFT OG INTELLIGENT DRIVELINE DYNAMICS

XEs firehjulsdrift (AWD) gir mykere og tryggere kjøring på alle underlag. En ekstremt rask og kompakt fordelingsgirkasse med integrert Intelligent Driveline Dynamics (IDD)-programvare sørger for dette. Den unike IDD-programvaren er utviklet av Jaguar og bruker sofistikerte algoritmer som reagerer intelligent på veiforholdene. Systemet er både forutsigbart og responsvillig, noe som hindrer at du mister trekkraften i stedet for at den må gjenopprettes.

Jaguar XE driving dynamics

ADAPTIVE SURFACE RESPONSE

Adaptive Surface Response (AdSR) gjenkjenner forskjellene mellom underlagene for å utnytte optimalt tilgjengelig grep under dårlige forhold og i utfordrende terreng.* 

*AdSR er ekstrautstyr på biler med firehjulsdrift og Adaptive Dynamics.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

All Surface Progress Control (ASPC) er unikt i XE-segmentet og bidrar til økt førertrygghet under glatte forhold. Denne funksjonen er en cruisekontroll for lave hastigheter som bidrar til at XE mestrer situasjoner med lav trekkraft uansett værforhold, noe som gjør at du kan konsentrere deg om styringen.*

*Leveres kun på modeller med automatgirkasse

INSPIRERENDE HJULOPPHENG

XEs sofistikerte for- og bakhjulsoppheng kompletterer et chassis med en overlegen kombinasjon av sportslige egenskaper og raffinement. Avansert demperteknologi – både passiv og variabel – gjør kjørekvaliteten enda bedre og tilfører XE enda bedre dynamiske egenskaper. Hjulopphengets kontroll, smidighet og responsvillighet gjør at XE føles som en sportsbil.

ADAPTIVE DYNAMICS

Dynamic Mode forbedrer de sportslige egenskaper. Denne modusen gjør responsen i gasspedalen skarpere, øker vekten på styringen og utfører girskiftene hurtigere og ved høyere turtall.

JAGUARDRIVE CONTROL

JaguarDrive Control lar deg velge mellom Normal, Eco, Dynamic eller Rain Ice Snow, der hver modus foretar endringer av styring og gasspådrag. Eco-modus oppmuntrer til drivstoffeffektiv kjøring mens Dynamic-modus forbedrer gassresponsen og øker rattbelastningen. I Rain Ice Snow-modus reduserer systemet automatisk akselerasjonen og bruker gradvis trekkraft under glatte forhold.

ELEKTRONISK SERVOSTYRING

XEs neste generasjon elektronisk servostyring (EPAS) gir deg god kontroll på hastighet og omfattende assistanse under kjøring i lave hastigheter, samt god responsvillighet og umiddelbar servostyring. EPAS er kun tilgjengelig på kommando, noe som gjør at systemet brukes etter behov i tillegg til å spare drivstoff.

XE-modellene kombinerer ytelse, avansert teknologi og særpreget design, alt underbygget av den lette aluminiumsarkitekturen. Bygg din perfekte XE med vår konfigurator.

BYGG DIN XE

JAGUAR NYHETSBREV

Ja, jeg vil gjerne være blant de første som får se nye modeller, delta i konkurranser og invitasjoner til spennende events.

Meld deg på Jaguars nyhetsbrev