loading
Vennligst vent...
Skip primary navigation

OM JAGUAR

C-X16 - EN ENESTÅENDE VISJON AV JAGUARS FREMTID

Jaguar C-X16 ble avduket på bilutstillingen i Frankfurt i 2011.

C-X16 er en toseters sportsbil med særpreg. Og viktigst av alt; selv om det er en konseptbil er den også et dristig variant av Jaguars fremtidige design og teknologiske hensikt.

«Jaguar har alltid hatt et sporty hjerte og C-X16 er den perfekte utformingen av vår visjon for en ekte Jaguar sportsbil i det 21. århundre. Den er rask, vakker og fremhever vår utvikling av bærekraftige drivlinjeteknologier. Bilen er sensuelt utformet med katteaktig smidighet, inspirerende ytelse og kombinerer disse med egenskaper som vil gi oss sportsbiler med lavere utslipp i fremtiden», sier Adrian Hallmark, Global Brand Director for Jaguar.

På samme måte som konseptbilen C-X75 er det ingen tvil om at C-X16 er en bil med høy ytelse. Og i likhet med C-X75 støttes bilens utseende av imponerende statistikk. Dette er en konseptbil som kan akselerere fra 0-100 km/t på kun 4,4 sekunder med en toppfart på 300 km/t, og den kan akselerere fra 80-120 km/t på kun 2,1 sekunder.

Aluminiumstrukturen til C-X16 er pakket godt rundt den avanserte motoren og det myke uttrykket fremhever den dynamiske smidigheten. Bruken av enkle, men sterke linjer med lavt tak og lav bakende gir C-X16 et muskuløst, men allikevel skulpturert utseende som bare kan være en Jaguar.

Ian Callum, Jaguar Design Director, er enig. «En Jaguar sportsbil bør ha en tydelig og visuell bevegelse i sitt design. C-X16 er et perfekt eksempel på dette. Bilens utforming har et formål og skaper rene linjer. Det er denne tilnærmingen som har gitt C-X16 sitt besluttsomme uttrykk. Når du ser på C-X16 har du bare lyst til å sette deg inn og kjøre - og det er akkurat denne følelsen som kjennetegner en sportsbil fra Jaguar.