loading
Vennligst vent...
Skip primary navigation
01 mars 2019

JAGUAR XE I HELT NYE KLÆR

Jaguar XE, som er kjent for sine dynamiske kjøreegenskaper og sitt sportslige design, blir nå oppgradert både utvendig og in.

Et enda mer sportslig utseende, luksuriøst interiør og nyeste teknologi. Så kort kan den nyeste versjonen av Jaguar XE beskrives. En bil som lanseres i løpet av våren, og som understreker Jaguars ikoniske status som en lidenskapelig bilprodusent. Biler som er designet for å «exite the senses».

Med designelementer fra Jaguar F-TYPE vil den allerede svært sporty Jaguar XE få en enda mer dynamisk look. Med fult LED-lyssignatur både foran og bak, ny støtfanger bak og nye smale baklykter fremstår bilen både bredere og lavere enn før.

Luksus innvendig

På innsiden er det ryddet i det gamle interiøret for å gi plass til en helt ny førerplass. Hard plast er fjernet og erstattet med myke materialer. Interiøret i den nye EX kommer med store oppgraderinger: komforten er bedre, kvaliteten er høyere og alle passasjerer har tilkoblingsmuligheter

Hele interiøret har fått en oppgradering for å skape en enda mer behagelig bil med bedre passasjerkomfort og mer plass.

En av de meget synlige nyhetene er introduksjonen av samme girstang som allerede finnes i F-TYPE, og rattet er identisk med det som du finner i Jaguars prisbelønte elbil – Jaguar I-PACE. Et ratt med en rekke funksjoner som gjør betjeningen av blant annet infotainmentsystemet enda mer praktisk og intuitivt.

XE er også tilkoblet som aldri før. Infotainmentsystemet – Touch Pro Duo – som du også finner i Jaguar I-PACE, og elementer som trådløs lading av blant annet smarttelefoner, finnes for første gang i den minste Jaguar-modellen.

Når du har en sportslig bil som Jaguar XE, er ikke utsikten bakover den aller beste. Derfor introduseres Clear Sight-bakspeilet – et speil som nylig også er introdusert i Range Rover Velar, som heller ikke er prisbelønt for utsikten bakover.

Et kamera innebygd i haifinne-antennen sørger for krystallklart bilde i bakspeilet slik at bakgrunnen kan være helt dekket uten at det går ut over utsikten bakover. 

Dynamiske kjøreegenskaper

Jaguars lettvekts aluminiumskarosseri er kjernen i bilens dynamiske kjøreegenskaper. Mer enn 75 prosent av karosseriet består av ren aluminium, et materiale som er både lett og sterkt.

Det kommer blant annet til sin rett når bilen settes i Dynamic Mode, der bilens sportslige egenskaper virkelig merkes. Raskere girskift, raskere respons når du trykker inn gasspedalen og strammere styring gjør opplevelsen enda mer intens i XE. Via den sentrale berøringsskjermen kan du blant annet definere hvor hard fjæringen skal være, alt etter om du vil ha komfort eller sportslige kjøreegenskaper.

Den nye XE kommer som standard med automatgir, og kan fås med enten bakhjulstrekk eller firehjulstrekk. Raskeste standard XE har 2,0 liter bensinmotor med 300 hk. 0–100 km/t tar kun,7 sekunder.

Modellen kommer i forskjellige versjoner hvorav to med bensin- og én med dieselmotor.

Bensinmotor med 200 hk er ikke lenger et alternativ. Nå kan du velge mellom 250 og 300 hk. Dieselmotoren har 180 hk. En råsterk 2,0 liters motor med et moment på hele 430 Nm.

Standard på alle XE er i dag automatgir, 18 tommer aluminiumsfelger, elektriske skinnseter, LED-lykter foran og bak, parkeringssensorer og førerassistansesystemer.

Kundene kan velge mellom S, SE og HSE-versjoner, i tillegg til den sportslige R-Dynamic-versjonen.

Priser er ennå ikke tilgjengelige i Norge.Lansering er forventet sommeren 2019.