loading
Vennligst vent...
Skip primary navigation
23 februar 2016

DEN NYE JAGUAR F-TYPE SVR: EN SUPERBIL FOR ALLE FORHOLD MED EN TOPPFART PÅ 322 KM/T

Den nye Jaguar F-TYPE SVR er den første Jaguar SVR som er utviklet for å utnytte det lette aluminiumets fulle potensiale samtidig som sportsbilen opprettholder kvaliteten og brukervennligheten. Jaguar F-TYPE SVR er en superbil med firehjulsdrift (AWD) for alle forhold med en toppfart på 322 km/t.

Den firehjulsdrevne F-TYPE SVR Coupé og Convertible er kraftigere, lettere, har et forbedret chassis og drivlinje og Active Aerodynamics. Dette bidrar til å levere superbilytelse, overlegent førerengasjement og enestående kjøreegenskaper under alle forhold.

«Den rene utformingen av F-TYPE er noe helt spesielt, men når vi designet den nye F-TYPE SVR hadde vi muligheten til å skape noe enda mer dramatisk. Alle linjer og komponenter har et formål og bidrar til bilens høye ytelse og flotte utseende.
Toppmoderne aerodynamikk har alltid vært fundamentalt i designet av Jaguar sine biler, og alt fra de store luftinntakene til den aktive bakspoileren er en viktig del av det dramatiske utseendet på den nye F-TYPE SVR og toppfarten på 322 km/t.»

Ian Callum, Director of Design, Jaguar

Jaguars supercharged 5,0-liter V8 motor med 575 hk og et dreiemoment på 700 Nm gjør at F-TYPE SVR akselererer fra 0-100 km/t på bare 3,7 sekunder. Toppfarten på Coupé modellen er 322 km/t og 314 km/t på Convertible modellen.

F-TYPE R har allerede satt standarden i sportsbilsegmentet, og denne modellen var utgangspunktet for utviklingen av F-TYPE SVR. Alt som bidrar til ytelse og bedre dynamikk er nøye evaluert, utviklet og optimalisert.

Ved å utnytte de grunnleggende egenskapene hos F-TYPE fra dag én, har Jaguar Land Rovers Special Vehicle Operations (SVO) utviklet Jaguars raskeste og kraftigste serieproduserte bil noensinne.

«Vår målsetting var å utnytte alt våre kunder elsker ved F-TYPE – ytelsen, kjøreegenskapene, lydbildet og utformingen, og deretter forbedre alt. Dette er hva den nye F-TYPE SVR leverer: en superbil for alle forhold med en toppfart på 322 km/t.
Med 575 hk, lavere vekt, oppgradert chassis og skreddersydde kalibreringer for girkasse- og firehjulsdriftsystemet, er ytelsen optimalisert. Dette er en bil som SVO har utviklet for ekte entusiaster, og som kan nytes hver eneste dag.»

John Edwards, Managing Director, Jaguar Land Rover Special Operations

F-TYPE SVR gjør sin globale debut under bilutstillingen i Genève i mars 2016, og de første bilene blir overlevert kundene sommeren 2016.

Startpriser F-TYPE SVR:

 F-TYPE SVR Coupé kr. 2.181.900,-

F-TYPE SVR Convertible kr. 2.256.900,-

Begge priser er inkl. Frakt og levering (9.950,-)