loading
Vennligst vent...
Skip primary navigation
04 mars 2014

JAGUAR XE BEKREFTES SOM DET NYE NAVNET PÅ EN PREMIUM SPORTSSEDAN MED EN TOPPMODERNE «INGENIUM»- MOTOR OG AVANSERT ALUMINIUMSTRUKTURTEKNOLOGI

Jaguar bekrefter at de er klare til å produsere en ny mellomstor sportssedan, kalt Jaguar XE.

På bilutstillingen i Genève bekreftet Dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer, Jaguar Land Rover, følgende: «For noen uker siden kunngjorde vi at vårt nye senter for motorproduksjon vil produsere en helt ny motorfamilie med premium, lettvektige firesylindrede bensin- og dieselmotorer med lav friksjon og reduserte utslipp. Den første motoren i Ingenium-familien vil brukes i vår helt nye, mellomstore Jaguar sportssedan. Bilen skal hete Jaguar XE og den vil lanseres i produksjonsform senere i år.»

XE vil bli det første produktet med den nye, avanserte aluminiumstrukturen som ble vist på konseptbilen i C-X17 i 2013. Bilen vil være klar for globalt salg i 2015, og blir den første bilen i segmentet med et selvbærende aluminiumchassis. Dermed kan våre kunder dra nytte av fordelene med aluminium: lettvektig og stiv for uslåelig manøvrering, ytelse, raffinement og effektivitet. Den nye motoren og aluminiumchassiset utfyller hverandre perfekt.

Kraften vil bli levert av motorer med et bredt utvalg av kapasiteter og effekter, der alle gir inspirerende ytelse og tilbyr de siste innovasjonene i drivstoffeffektiv teknologi uten å ofre kjøregleden.

Ved hjelp av den mest fleksible motorstrukturen som noensinne er produsert av Jaguar Land Rover, med avansert design som er konfigurert for in-line og tverrgående installasjoner for både bakhjulsdrift og firehjulsdrift, vil de nye motorene være både effektive og kraftige med en toppfart på over 300 km/t og reduserte CO2-utslipp på 100 g pr. km.

Kevin Stride, Jaguars Vehicle Line Director for XE, sa følgende: «Den tekniske utviklingen av XE har fokusert på å gi kundene den mest avanserte, effektive og raffinerte sportssedanen i sin klasse. Vi er tilfredse med utviklingen hittil og vi ser frem til å snart kunne vise hva vi har oppnådd.»

Ian Callum, Director of Design, sa følgende: «Den nye Jaguar XE er en gjennomført og moderne Jaguar som er mer kompakt, men med et visuelt enestående design. Kundene forventer mye fra en mellomstor Jaguar - den må både være praktisk og samtidig ha en premium utførelse.  Vi glemmer aldri at vi designer en Jaguar, og det betyr at den må være like spennende å se på og kjøre som den er smart å vedlikeholde og praktisk å eie. Vi mener vi har oppnådd dette med den nye Jaguar XE.»

Navnet Jaguar XE følger en logisk utvikling ved siden av sedanene XF og XJ.  De fulle tekniske spesifikasjonene for XE blir annonsert senere i 2014. Det globale salget starter i midten av 2015.

Registrer deg for å få mer informasjon om XE her
Delta i diskusjonene på Facebook
Følg oss på Twitter