loading
Vennligst vent...
Skip primary navigation
13 juni 2019

SJEFSDESIGNER SLUTTER HOS JAGUAR

Etter 20 år som sjefdesigner hos Jaguar stopper Ian Callum og gir stafettpinnen videre til Julian Thomson, som i øyeblikket er Head of Creative Design.

Ian Callum er en mann som har etterlatt seg litt av et avtrykk etter at han i 1999 overtok ledelsen av Jaguars designavdeling. De siste 20 årene har han bygd opp et designteam i verdensklasse, som med ham i spissen har designet så fantastiske biler som F-TYPE, XE, XF, XJ, F-PACE, E-PACE og sist den prisbelønte Jaguar I-PACE, som mer eller mindre har rensket bordet for internasjonale priser. Årets Bil i Norge, Årets Bil i Europa og World Car Design of the Year – bare for å nevne noen få. 

«Jeg har hatt en fantastisk karriere hos Jaguar. Et av høydepunktene var XF, fordi den markerte en ny æra for Jaguar-design. Fra tradisjonelt – til samtidig. Designet av sportsbilen F-TYPE var naturligvis en drøm som gikk i oppfyllelse for meg, og med I-PACE fikk jeg muligheten til å skape noe markant innovativt som virkelig ville utfordre oppfatningen av Jaguar, og suksessen den fikk står som et statement over hvor langt vi har kommet», sier Ian Callum og forklarer bakgrunnen for at han nå slutter.

Ian Callum, tidligere sjefsdesigner. 

«Jeg begynte med et oppdrag om å bringe Jaguar tilbake til den designen merket fortjener. Det har tatt 20 år, men jeg mener at vi har nådd målet. Ser du på styrken i de produktene vi har – både teknisk og designmessig, føler jeg at tiden er inne for å gå videre, både for meg personlig og profesjonelt. Å designe Jaguar har vært en livslang drøm for meg, og jeg er glad for at jeg fortsetter som konsulent for merket. Jeg har arbeidet tett sammen med Julian Thomson i 18 år. Han er en svært talentfull designer, og rett person til å lede Jaguar-designen inn i neste æra», sier Ian Callum.

Julian Thomson, som inntil nå har vært Jaguars kreative direktør, har vært ansvarlig for den fremtidige strategiske designretningen. Siden han kom til Jaguar i år 2000 har han vært involvert i designkonsepter over hele modellutvalget. Før Julian Thomson kom til Jaguar har han blant annet vært ansvarlig for design hos Lotus og hatt ansvar for eksteriørdesign ved Volkswagen Group Concepts designsenter. 

Julian Thomson, ny sjefsdesigner.

«Jeg er svært stolt og beæret over å bli designsjef for Jaguar. Det er et stort privilegium å lede et så talentfullt team og videreføre vår suksess. Bildesign har alltid beveget seg raskt, men den utvikler seg som aldri før. Og jeg vil arbeide dedikert for å sikre at Jaguar leder den utviklingen», sier Julian Thomson.