loading
Vennligst vent...
Skip primary navigation
16 desember 2015

JAGUAR MED I RACING IGJEN

Høsten 2016 vil Jaguar delta i den tredje sesongen av det spennende FIA Formula E Championship som produsent med eget team. FIA Formula E er verdens første globale enseters mesterskap for elektrisk drevne biler. FIA Formula E gir en unik mulighet for Jaguar Land Rover til å utvikle framtidens EV drivlinje ytterligere inkludert motor og batteriteknologi.

Nick Rogers, Group Engineering Director for Jaguar Land Rover, sa: "Jeg er stolt over å kunngjøre Jaguars tilbakekomst til racing med deltakelse i det innovative FIA Formula E mesterskapet. Elektriske biler vil absolutt spille en rolle i Jaguar Land Rovers framtidige produktportefølje og Formula E vil gi oss en unik mulighet for ytterligere utvikling av elektrifiseringsteknologien. Mesterskapet vil sette oss i stand til å konstruere og teste vår avanserte teknologi under ekstreme konkurranseforhold. Jeg tror at i løpet av de neste fem årene vil vi se flere endringer i bilindustrien enn vi har sett de siste tre tiårene. Framtiden handler om å være mer sammenkoblet og mer bærekraftig; elektrifisering og lettvektsteknologi blir viktigere enn noen gang etter hvert som urbaniseringen øker. Formula E har sett og reagert på disse trendene og mesterskapets spennende nyvinnende tilnærming passer som hånd i hanske for vårt merke."

Jaguar Land Rover har mer enn 8.000 ingeniører ansatt og er Storbritannias største investor i forskning og utvikling uansett forretningsområde. Jaguars Formula E-team vil kunne trekke på industriledende ressurser der Jaguar Land Rovers ingeniører vil arbeide nært sammen med teamet som driver racing-virksomheten.

Disse ingeniørene vil ikke bare kunne bruke sin kunnskap innenfor racing-miljøet, men minst like viktig er det å bruke erfaringen til å trekke ut data og skyve grensene for den elektriske teknologien i et konkurransemiljø.

Williams Advanced Engineering vil være Technical Partner for Jaguar Formula E-teamet og har med seg omfattende kunnskap om motorsport kombinert med mye erfaring og suksess med EV-systemer med høy ytelse. Jaguar Land Rover har hatt et langvarig forhold til William som var samarbeidspartner med Jaguar under utviklingen av konseptbilen Jaguar C-X75 plug-in hybrid. Deltakelsen til teamet er godkjent av Formula E og godkjent av Fédération Internationale de l'Automobile (FIA).

Alejandro Agag, Chief Executive Officer for Formula E, sa: "Vi er svært glad for å kunne ønske Jaguar velkommen i Formula E. Jaguar er et merke med en rik motorsportarv og det faktum at merket kommer tilbake til global motorsport i Formula E er en stor støtte til mesterskapet og dets mulighet til å påvirke utviklingen av elektriske biler." Jaguar bringer med seg en lidenskapelig fan-base som vil drive populariteten til mesterskapet over hele verden og nok en gang vise at Formula E er framtiden for motorsporten."

Mer detaljert informasjon om Jaguars tilbakekomst til racing omfatter en presentasjon av teamet, førerne og partnerne vil bli kunngjort til oppkjøringen til sesong tre.

Les mer her