loading
Vennligst vent...
Skip primary navigation
16 desember 2015

JAGUAR MED I RACING IGJEN

Høsten 2016 vil Jaguar delta i den tredje sesongen av det spennende FIA Formula E Championship som produsent med eget team. FIA Formula E er verdens første globale enseters mesterskap for elektrisk drevne biler. FIA Formula E gir en unik mulighet for Jaguar Land Rover til å utvikle framtidens EV drivlinje ytterligere inkludert motor og batteriteknologi.

Nick Rogers, Group Engineering Director for Jaguar Land Rover, sa: "Jeg er stolt over å kunngjøre Jaguars tilbakekomst til racing med deltakelse i det innovative FIA Formula E mesterskapet. Elektriske biler vil absolutt spille en rolle i Jaguar Land Rovers framtidige produktportefølje og Formula E vil gi oss en unik mulighet for ytterligere utvikling av elektrifiseringsteknologien. Mesterskapet vil sette oss i stand til å konstruere og teste vår avanserte teknologi under ekstreme konkurranseforhold. Jeg tror at i løpet av de neste fem årene vil vi se flere endringer i bilindustrien enn vi har sett de siste tre tiårene. Framtiden handler om å være mer sammenkoblet og mer bærekraftig; elektrifisering og lettvektsteknologi blir viktigere enn noen gang etter hvert som urbaniseringen øker. Formula E har sett og reagert på disse trendene og mesterskapets spennende nyvinnende tilnærming passer som hånd i hanske for vårt merke."

Jaguar Land Rover har mer enn 8.000 ingeniører ansatt og er Storbritannias største investor i forskning og utvikling uansett forretningsområde. Jaguars Formula E-team vil kunne trekke på industriledende ressurser der Jaguar Land Rovers ingeniører vil arbeide nært sammen med teamet som driver racing-virksomheten.

Disse ingeniørene vil ikke bare kunne bruke sin kunnskap innenfor racing-miljøet, men minst like viktig er det å bruke erfaringen til å trekke ut data og skyve grensene for den elektriske teknologien i et konkurransemiljø.

Williams Advanced Engineering vil være Technical Partner for Jaguar Formula E-teamet og har med seg omfattende kunnskap om motorsport kombinert med mye erfaring og suksess med EV-systemer med høy ytelse. Jaguar Land Rover har hatt et langvarig forhold til William som var samarbeidspartner med Jaguar under utviklingen av konseptbilen Jaguar C-X75 plug-in hybrid. Deltakelsen til teamet er godkjent av Formula E og godkjent av Fédération Internationale de l'Automobile (FIA).

Alejandro Agag, Chief Executive Officer for Formula E, sa: "Vi er svært glad for å kunne ønske Jaguar velkommen i Formula E. Jaguar er et merke med en rik motorsportarv og det faktum at merket kommer tilbake til global motorsport i Formula E er en stor støtte til mesterskapet og dets mulighet til å påvirke utviklingen av elektriske biler." Jaguar bringer med seg en lidenskapelig fan-base som vil drive populariteten til mesterskapet over hele verden og nok en gang vise at Formula E er framtiden for motorsporten."

Mer detaljert informasjon om Jaguars tilbakekomst til racing omfatter en presentasjon av teamet, førerne og partnerne vil bli kunngjort til oppkjøringen til sesong tre.

Les mer her

JAGUAR NYHETSBREV

Ja, jeg vil gjerne være blant de første som får se nye modeller, delta i konkurranser og invitasjoner til spennende events.

Meld deg på Jaguars nyhetsbrev